hirdetés
Nemzetközi

Dozens killed in fresh Yemen clashes

Több tucat ember halt meg egy friss jemeni összecsapásban

Legalább 68 ember halt meg meg a kormány csapatai és Houthi lázadók legújabb összecsapása során Jemen észak-nyugati részén, a szaúdi határ közelében. A harcra Harad városának közelében került sor, amelyet a kormányerők foglaltak el két nappal ezelőtt. Katonai források szerint 28 katona vesztette életét, miközben a Houthi lázadóknak saját bevallásuk szerint 40 harcosuk veszett oda. Továbbá előbbieknek 40, míg utóbbiaknak 50 sebesültjük is lett. Az összecsapások ellenére továbbra is folytatódik az ENSZ által támogatott tűzszünet és a béketárgyalások, ami Svájcban kezdődött még kedden. A lázadók azzal vádolják jemeni és szaúdi vezetésű koalíciós erőket, hogy azok ismételten megszegték a tűzszünetet. A lázadások kirobbanása óta körülbelül 5700-an haltak meg tűzharc vagy bombázások következtében. Az áldozatoknak fele polgári személy.
At least 68 people are reported killed in fresh clashes in north-west Yemen, despite a ceasefire and peace talks being held in Switzerland.
hirdetés
jemen Kép a térségből (Forrás: Dailymail.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen