hirdetés
Nemzetközi

Новый год в Европе: праздники омрачены угрозой терактов

Szilveszter Európában: a terrorfenyegetettség árnyékában

A terrorfenyegetettség miatt az európai nagyvárosok szigorítják a biztonsági előírásokat a karácsonyi- és szilveszteri ünnepek alatt. A sétálóutcákon és vásárokon, ahol korábban hatalmas tömeg gyűlt össze, most csak egy-egy járókelő bukkan fel ezekben a napokban. A belga Belügy Minisztériumának krízis központja nem zárja ki egy újabb terrortámadás lehetőségét, ezért a hagyományos utcai szilveszteri mulatság ebben az évben valószínűleg nem kerül megrendezésre. A 2015-ben az egész világon végigvonuló terrortámadás-hullám Európát is alapjaiban rázta meg. A német belügyminiszter szerint Berlin is a terroristák célkeresztjében van, ezért jobb otthon tartózkodni az ünnepek alatt. A nagy tereket, ahol korábban az évnek ebben a szakában mulatságokat rendeztek, most fegyveres katonák róják. Az egész városban feszültség és csend uralkodik.
В связи с угрозой терактов европейские страны усиливают меры безопасности в период рождественских праздников. На улицах и ярмарочных площадках малолюдно и нет толп посетителей, которые раньше можно было увидеть в эти дни.
hirdetés
szilveszter A kép illusztráció (Forrás: sungloban.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen