Nemzetközi

Terrorists could use drone bombs to attack nuclear power stations, experts warn

A terroristák atomerőműveket is felrobbanthatnának drónok segítségével

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy megfelelő biztonsági intézkedések hiányában a drónok jelentős veszélyforrást jelentenek Európa-szerte. A szakértők elmondták, hogy drónokat manapság már szinte bárhol be lehet szerezni, s ezek használatát sem kifejezetten nehéz kitanulni – ugyancsak nagyon nagy veszélyt rejt magában az is, hogy a technológia segítségével akár olyan épületeket is célba vehetnének a terroristák, amilyenek például a benzinkutak, atomerőművek: melyek felrobbantása óriási katasztrófát vonna maga után. Ugyancsak veszélybe kerülhetnének a kiemelkedő fontosságú helyszínek, események is, így például a G7-csúcstalálkozó, de éppenséggel akár a miniszterelnökök személyautója is – egy biztonsági jelentés szerint legalábbis. A lehetséges veszélyek hatására az Egyesült Királyságban várhatóan szigorodik majd a drónok vásárlásának, birtoklásának szabályrendszere, így például az amerikai példához hasonlóan könnyen meglehet, hogy minden tulajdonosnak regisztrálnia kell majd az általa megvásárolt drónokat. A biztonsági szakemberek azért is aggódnak, mert tudomásuk van róla, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai körében korábban már az az ötlet is felötlött, hogy a „9/11-es” támadáshoz hasonló, óriási emberáldozattal és pusztással járó támadást vigyenek végbe. A hatóságoknak a jövőben arra is lehetősége lenne, hogy rádióhullámokkal és lézerekkel a veszélyesnek ítélt lakossági drónokat eltérítsék, ártalmatlanítsák.
Drones that can be bought in High Street shops could be used by terrorists to attack nuclear power stations, major events like the G7 summit or even the Prime Minister’s car, according to a report.
Drón A drónok többségét békés célokra használják, de nagy pusztítást is véghez lehetne vinni velük (Forrás: btlj.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen