hirdetés
Nemzetközi

Angespültes Wrackteil in Thailand eher nicht von MH370

A Thaiföldön partra mosott roncs darab mégsem a két éve lezuhant MH370 repülőgépé

Légi közlekedési szakértők szerint a Thaiföldön partra mosott roncsdarab, nem a Maláj Légitársaság két éve lezuhant MH370 Boeingjének darabja. A helyszín és a fémdarab típusa is erre enged következtetni, jelentették be vasárnap. A 2 x 3 méteres roncsdarabra halászok akadtak rá, a dél-thaiföldi tengerparton. Az MH370-es utasszállító repülőgép, a maláj fővárosból, Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, mikor 2014. márciusában, 239 utassal a fedélzetén nyom nélkül eltűnt a radarképernyőkről. A roncsot azóta sem találják, de nagy valószínűség szerint az Indiai-óceánba zuhant. Habár a most partra mosott törmeléket nagyjából azon az útvonalán fedezték fel, amelyet az MH370-esnek be kellett volna járnia, a műholdas adatok arra utalnak, hogy a gép letért megengedett útvonaláról és észak helyett órákon át délnek tartott, míg végül 5000 kilométerrel odébb végül a benzin kifogyott. A mentési szakemberek többször átvizsgálták az érintett területen a tengerfeneket de másfél éve hiba kutatnak a roncsok után. Az összes áramlási modellt figyelembe véve kizárt, hogy a darabok a becsapódás helyszínétől, Ausztráliáig vagy Thaiföldig sodródtak volna, idézte a "The Australia" nevű újság, Greg Waldront, a Flight Globel repülésinformációs portál ázsiai igazgatóját. Jon Ostrower, a Wall Street Journal repülőgép szakértője szerint a Thaiföldön talált darab inkább egy japán rakéta, burkolat része lehet. A roncs átvizsgálása legalább két napot vesz majd igénybe, írja a Bangkok Post, a Thaiföldi hatóságok információira hivatkozva. A Malajziai Légi Közlekedési hatóság felvette a Bangkoki kollégákkal a kapcsolatot. Liow Tiong Lai, közlekedési miniszter arra kérte az MH370-es utasok hozzátartózóit legyenek türelemmel és ne bocsátkozzanak spekulációkba.
Bangkok - Ein in Thailand an Land gespültes Trümmerteil gehört Luftfahrtexperten zufolge eher nicht zur verschollenen Malaysia-Airlines-Boeing von Flug MH370.
hirdetés
Fischer hatten das zwei mal drei Meter große Stück am Samstag an einem Strand in Südthailand gefunden Halászok találták meg a 2x3 méteres roncsdarabot (Forrás: Stuttgarter-nachrichten.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen