hirdetés
Nemzetközi

Weiberfastnacht: Kölner Polizei nimmt mehr als 200 Anzeigen auf

Kölni Karnevál: Több mint 200 feljelentés

Az idei év első, Észak-Rajna vidéki karneválest, a rendőrségi erők fokozott jelenlétének köszönhetően csendben telt, a szokásos káosz ellenére. Különösön a karnevál fellegvárában, Kölnben kellett az esti órákban a rendőrségnek többször beavatkoznia. 224 esetet regisztráltak, az összecsapásokban 11 rendőr sérült meg könnyebben. A megnövekedett alkoholfogyasztásnak köszönhetően az esti órákban potenciálisan nőtt az agresszió. Mintegy 180 embert vettek őrizetbe. A kölni rendőrség 23 lopást, 143 verekedést és 6 rablást regisztrált. Michael Temme vezetőfelügyelő bejelentette az esetek mellett 22 db szexuális bűncselekményt is jelentettek. Ez 13-al több, mint tavaly. Temme a megnövekedett számot, részben az áldozatok feljelentési hajlandóságának tulajdonította. Az esetek közül kettő számít súlyosabbnak. Az első esetben az áldozat egy belga televíziós riporter, akit a forgó kamera előtt fogdostak és zaklattak. A második eset péntek reggel történt. Hazafelé menet leütöttek egy fiatal nőt és feltételezhetően megerőszakolták. A rendőrség az üggyel kapcsolatban a 17 éves elkövetőt elfogta. Bonnban és Duisburgban jórészt békésen telt az éjszaka. "Néhány konfliktust és csendháborítást kivéve semmi komoly nem történt." - mondta a Duisburgi Rendőrség szóvivője. Stuckenbrock-ban egy 24 éves nőt erőszakoltak meg az utcán a karnevál első estéjén. A nő az esetet csütörtök este jelentette. Kicsivel később a rendőrség letartóztatta a 29 éves gyanúsítottat. A Hernében megrendezésre kerülő gyermek farsangot törölték. Rendőrségi információk szerint az oka egy gyanús levél, melyet a Önkormányzat levelesládájában találtak. A levélben németül és arabul a "hitetlenek" és a "Németország megöli a muszlimokat" szavak és mondatok szerepeltek.
In der ersten Karnevalsnacht gab es Schlägereien, Diebstähle und allein in Köln 18 Anzeigen wegen sexueller Übergriffe. Dennoch zieht die Polizei eine überwiegend positive Bilanz.
hirdetés
Karneval in Köln: Polizisten und Jecken Kölni Karnevál: Rendőrök és bohócok (Forrás: Spiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen