hirdetés
Nemzetközi

В России зарегистрирован первый случай лихорадки Зика

Oroszországban regisztrálták az első zika-vírus fertőzött beteget

Az orosz Egészségügyi Hivatal regisztrálta az első zika-vírus fertőzött nőt, aki épp a Dominikai- Köztársaságból tért haza Moszkvába, ahol a nyaralását töltötte. Az első tünetek már rögtök hazaérkezése után jelentkeztek. A nő jelenleg karanténban van, családját szakemberek vizsgálják, csakúgy, mint a repülőt, amivel Moszkvába érkezett. Korábban a WHO figyelmeztetett a vírus európai terjedésének veszélyére. Tudósok jelenleg is dolgoznak az ellenszeren, bár a kísérleti oltásokat legkorábban másfél év múlva tudják beadni. A zika-vírus a legtöbb esetben tünetmentesen jelentkezik a fertőzötteknél. A vírus leginkább a terhes nőkre jelent veszélyt, mivel a születendő gyermek a fertőzés következtében kis fejjel és fejletlen aggyal fog születni. Brazíliában a fertőzöttek száma már elérte a 462-t, és további 4000 esetben fenn áll a fertőzés gyanúja.
Роспотребнадзор зарегистрировал в России первый случай заболевания человека лихорадкой Зика.
hirdetés
zika Риск распространения вируса по всему миру растет из-за отсутствия вакцины и надежных методов его диагностики (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen