Nemzetközi

Alerte avalanches sur les Alpes, alerte neige levée en Ile-de-France et dans l'Oise

Franciaországban helyenként lavinaveszélyre és jelentős hóra figyelmeztetnek

Il n'y a plus d'alerte à la neige et au verglas ce samedi après-midi. Météo-France a levé à midi la vigilance orange qui touchait l'Oise, après avoir levé celle qui concernait l'Ile-de-France et les Alpes en fin de matinée.

Franciaország több területén is közepes, narancssárga riasztást helyeztek kilátásba a szombat délutáni órákra havazás miatt, eközben az Alpok területén lavinaveszélyre figyelmeztettek.

A havazás miatt Ile-de-France, valamint l'Oise megyékben adtak ki figyelmeztetést, ahol egyes területeken a szombati nap délutánjára összesen akár 20 centiméter hó is lehullhat. Ennek következtében minden közlekedőt fokozott óvatosságra intenek, hiszen a hatalmas hótömeg hatására a fák, vagy a fák ágai sérülhetnek, de előfordulhat, hogy egyes útszakaszok ideiglenesen nem, vagy csak nehezen lesznek járhatóak, és nem zárható ki a tömegközlekedés esetében a késések, járatkimaradások lehetősége sem. Yvelines és Val-d'Oise megyékben szintén előfordulhat némi hóesés, ám a leginkább l'Oise lehet érintett.

Az Alpok területén szintén újabb hóesésre lehet számítani, ahol egyben lavinaveszély miatt is figyelmeztetést adtak ki. A Mercantour-hegység területén a lehető legmagasabb figyelmeztetés van érvényben, s általánosságban Savoya és Felső-Savoya terültén is igen nagy a valószínűsége a lavina kialakulásának.

Lavina Lavina - A kép illusztráció (Forrás: radioone.fm)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen