Nemzetközi

Dix-huit mois de prison pour le "pirate de la E314"

18 hónap börtönre ítélték a belga autópályák rémét

Le parquet de Louvain a ouvert 12 nouveaux dossiers à l'encontre de Curd V. pour des faits survenus entre le 30 septembre 2012 et le 20 décembre 2014, la plupart du temps sur la E314 en Brabant flamand.

18 hónap börtönbüntetésre ítélték a belga E314-es autópálya ötvenegy éves „rémét”, aki rendszerint szándékosan „ijesztgetett” más autósokat, ezzel veszélybe sodorva más, az utakon közlekedő embereket (is).

A gondatlanul vezető, igen agresszív sofőrt már több járművezető fedélzeti kamerája is rögzítette, s egy időben az internetet valósággal elárasztották az „E314 kalóza” névvel illetett sofőr újabb és újabb „akcióiról” készült felvételek.


Dix-huit mois de prison pour le "pirate de la... by dh_be

Végül 2016. március kilencedikén Curd V., ötvenegy éves Zeventem megyei lakost a bíróság tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amiért a gondatlan vezetésével és a szándékos agresszív, felelőtlen megnyilvánulásaival a közutak biztonságát veszélyeztette.

2012 óta összesen 12 esetben bizonyosodott be, hogy az „E314 kalóza” másokat veszélyeztető módon vezetett – az esetek legnagyobb része pedig az E314-es autópálya brabanti szakaszán történt.

18 hónap börtönre ítélték a belga autópályák rémét 18 hónap börtönre ítélték a belga autópályák rémét


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen