hirdetés
Nemzetközi

‘미쉐린 가이드’ 서울편 올해 안에 나온다

2016-ban érkezik a Michelin Guide Szöul

Kedden, hivatalos sajtótájékoztató keretein belük a Michelin Korea bejelentette , 2016-ban kiadásra kerül a 116 éves világhírű étterem és szálloda kalauz, negyedik ázsiai kötete. A Michelin Guide története az 1900-as években kezdődött, amikor is a francia abroncsgyártó Michelin cég először adott ki olyan (akkor még) térképet, amelyen kitűnő éttermek és hotelek szerepeltek. Ezzel próbálták meg rábírni a turistákat, hogy kitérőket tegyenek az utak mentén és használják a Michelin gumiabroncsokat. A Michelin Guide nagyon hasznos kiadványnak bizonyult, (eleinte ingyen osztogatták) de kezdetekben csak Párizs térképét és a környező városokhoz vezető autóutakat tartalmazta. A cég bátorította az utazókat, hogy gyűjtsenek minél több adatot az utakról és a környező hotelekről, ezekkel az információkkal aztán a későbbi kiadványokat kibővítették. 1904-től a kalauz nemzetközivé vált, de csak 1919-ben jelent meg először vörös borítójú könyv formájában. Ma már 26 országban elérhető szerte a világon. A Michelin, a hotelek és éttermek értékeléséhez egy szimbólumrendszert talált ki, amely jelöli az árkategóriát és a komfortosságot. Ezt nevezik Michelin Csillagnak. "A koreai konyha különösen jól ismert, legyen szó utcai vagy tradicionális ételekről. A koreai gasztronómia népszerűsége a koreai hullámmal együtt terjedt el nemzetközi szinten." - jegyezte meg a Michelin Group alelnöke Bernard Delmas. "Úgy véljük a szöuli útmutató lehetővé teszi a helyi ínyencek, külföldi vendégek és üzletemberek számára, hogy megtalálják a legjobb éttermeket és szállodákat" - mondta Delmas. A Michelin Korea vezetője Kim Bo-hyung továbbá elmagyarázta mely kritériumok alapján véleményeznek a kritikusok (franciául: inspectorok). Az öt szempont pedig: az ételek minőségének vizsgálata, a sütés-főzés-ízesítés tökéletessége, a konyha eredetisége-stílusa, az „ár-érték” arány továbbá a látogatások gyakorisága".
116년 역사를 가진 세계적인 식당평가서 (미슐랭 가이드) 서울편(레드)이 올해 안에 발간된다. 10일 오전 서울 광화문 포시즌스 호텔에서 열린 기자간담회에서 미쉐린 코리아 쪽은 아시아에서 일본 도쿄(2007년), 홍콩(2009년), 싱가포르(2016년)에 이어 서울편이 네번째로 발간된다고 밝혔다.
hirdetés
베르나르 델마스, 미쉐린 가이드 Kim Bo-hyung és Bernard Delmas a Michelin képviseletében (Forrás: Hani.co.kr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen