Nemzetközi

Buncrana Pier: witness describes 'heroic' young man who stripped to underwear to save baby from sinking car

Egy férfi kimentett egy gyermeket a süllyedő autóból Írországban

An eyewitness has described the remarkable moment a "heroic" young man leapt into the sea and saved the life of a two-month-baby trapped in a car moments before it sunk, killing five other people.

Két felnőtt és három gyermek meghalt abban az autóban, amely a vízbe zuhant és elsüllyedt az írországi Donegal megyében. Egy szemtanú szerint egy férfi halált megvető bárotsággal mentett ki egy csecsemőt a süllyedő autóból.

A szemtanú, aki látta amint az autó elmerült a vízben elmondta, hogy mielőtt a jármű eltűnt volna a benne ülő két felnőttel és három gyermekkel, egy „hősies, fiatal férfi” az óceánba vetette magát, és kimentett az autóból az egy két hónapos babát.

A két hónapos kislányt egyelőre úgy tudni, az autóban ülők nyújtották át a férfinak az ablakon keresztül, mielőtt a jármű végleg elsüllyedt volna a vízben. Noha ez még egyáltalán nem biztos, valószínű, hogy az autóban utazó két felnőtt és – a babával együtt – négy gyerek egy családot alkottak.

A kislányt megmentő férfi mire a partra ért, igen kimerültnek látszott, és egyre csak azt kiabálta, hogy „fogják meg a babát” – számolt be róla a partiőrséget hívó szemtanú. Végül a babát és az őt megmentő fiatal férfit is kórházba kellett szállítani. Az autó másik öt utasán már nem lehetett segíteni – ők életüket vesztették.

Írország, autóbaleset Az autó öt utasa meghalt (Forrás: rte.ie)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen