Nemzetközi

В борьбе за туристов из России Албания ставит на отсутствие беженцев

Albánia egyre több orosz turistát igyekszik az országba vonzani

Albánia nemzetközi turizmussal foglalkozó ügynöksége egy véget nem érő orosz turistaáradatra számít ebben az évben. Az albánok többek között arra apellálnak, hogy az oroszok az eddig kedvelt üdülőhelyeiket, mint Törökország vagy Görögország a menekültáradat, és a terrorfenyegetettség miatt lecserélik más célpontokra, írja a Balkan Insight. A turisták bevonzásának érdekében az albán utazási irodák orosz partnereikkel egy szorosabb együttműködést terveznek kialakítani. Első lépésként áprilisban egy orosz szakemberekből álló delegáció látogat el Albániába, hogy felmérjék az ország turisztikai potenciálját. A Balkan Insight szerint az albán kormány zöld utat szeretne adni az orosz befektetőknek úgy, hogy helyi üdülőket ajánlanak nekik megvételre. Azért, hogy még több turistát csábítsanak az országba, a múlt évtől Albánia eltörölte a nyári időszakra – június 1-től október 1-ig – az orosz állampolgároknak a vízumkötelezettséget.
Национальное агентство по туризму Албании планирует установить стабильный непрерывный туристический поток из России, воспользовавшись недоверием россиян к традиционным курортам вроде Турции и Греции, сообщает Balkan Insight. Тирана считает, что обязательно сможет заинтересовать российских туристов, поскольку, в отличие от других стран, миграционный кризис Албанию не затронул.
Albánia Тирана считает, что обязательно сможет заинтересовать российских туристов, поскольку, в отличие от других стран, миграционный кризис Албанию не затронул (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen