Nemzetközi

Spargel-Saison startet im April - Edelgemüse braucht Wärme und Sonne

Ha április, akkor spárgaszezon - Meleg és napfény: erre van csupán szüksége

"Ha az időjárás kedvez, akkor már április közepén falatozhatunk a friss spárgából" - mondja Hans Dieter Stalknecht, a Német Gazdaszövetség (DBV) munkatársa. "A spárgának melegre és napsütésre van szüksége. A talajnak legalább 10-12 fokosnak kell lennie. De minél melegebb van annál jobban és gyorsabban nő." Reményt keltő a Német Meteorológiai Szolgálat előrejelzése a hétvégére. A maximális hőmérséklet akár 23 fokig is emelkedhet. A németek által oly kedvelt zöldséget közel 20.600 hektár területen termesztik. 2015-ben 113.000 tonnát arattak belőle. A legnagyobb spárgaföldek Alsó-Szászországban (4443 hektár) és Észak-Rajna-Vesztfáliában (3453 hektár) találhatók, majd őket Brandenburg (2861 hektár), Bajorország (2670 hektár) és Baden-Württemberg (2217 hektár) követi.
BERLIN/OFFENBACH (dpa-AFX) - Die Spargel-Saison in Deutschland ist in den Startlöchern. "Wenn das Wetter mitspielt, dürfte es etwa Mitte April losgehen", sagte Hans-Dieter Stallknecht vom Deutschen Bauernverband (DBV) in Berlin.
Die Spargel-Saison in Deutschland ist in den Startlöchern Indul a spárga szezon (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen