Nemzetközi

Keine E-Zigaretten mehr für Jugendliche

Nem vásárolhatnak többet E-cigarettát 18 év alattiak

A jövőben kiskorú személy nem vásárolhat e-cigarettát sem e-vízipipát, erről döntött a német Parlamet legutóbbi ülésén. A kiskapu tehát bezárult! Christian Schmidt a döntést "mérföldkőnek nevezte a fogyasztók egészségének védelmében". "E-cigarettának és E-vízipipának - mindegy, hogy nikotinnal vagy anélkül - nincs helye gyerek kezében!" - mondta a CSU politikusa. "A dohányzás nem veszélytelen, még akkor se a rágógumi vagy dinnye illata van." - fűzte hozzá. Caren Marks (SPD), a Családügyi Minisztérium államtitkára is hasonló véleményen van: "Még a nikotin-mentes e-cigaretta és e-vízipipa is árt a gyermek és serdülő egészségének" - vallja, hiszen mindig ott a kockázat, hogy az állítólag ártalmatlan nikotin-mentes e-cigaretta, a nikontin tartalmú cigaretta kipróbálásához vezet. Az Unió, az SPD és a Zöldek is a törvényjavaslat mellett szavaztak. A Baloldali párt azonban a megelőzési módok hiánya miatt tartózkodott a szavazástól. A szövetségi kormány döntését azzal indokolta, hogy az e-cigarettában található folyadék belélegzése megnövelheti a légúti betegségek és a rák kialakulását. A legutóbbi kutatás szerint, minden ötödik tizenéves (12-17 éves kor között) kipróbálta már legalább egyszer az e-vízipipát és minden hetedik az e-cigarettát.
BERLIN (dpa-AFX) - Elektronische Zigaretten und E-Shishas dürfen ab sofort nicht mehr an Kinder und Jugendliche verkauft werden. Zum 1. April traten entsprechende Änderungen im Jugendschutzgesetz in Kraft. Weil E-Zigaretten keinen ...
Keine E-Zigaretten mehr an Jugendliche Nem vásárolhatnak több E-cigarettát a tinik (Forrás: Tagesschau.de) (A kép illusztráció)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen