hirdetés
Nemzetközi

Украина откажется от российского газа

Ukrajna a jövőben orosz gáz nélkül szeretne boldogulni

Április 1-től kezdve Ukrajna elvesztette az orosz gáz-kedvezményre való jogosultságot. Valójában viszont, ahogy a „Kommerszant” újság is írja, az alacsony gázárak miatt Kijev 13%-al olcsóbban, tehát 185 dollárért juthatna hozzá az energiahordozó köbméteréhez. Ennek ellenére Ukrajna nem szándékozik meghosszabbítani a gázszállításról szóló szerződést, és lehet, hogy a történelemben először teljesen orosz gáz nélkül maradnak. A NAK-ot ( ukrán gáztársaság) viszont az oroszokkal kötött szerződés megszegése miatti pénzbírság aggasztja. A megállapodásban ugyanis az áll, hogy „vidd vagy fizess”, tehát ha Kijev eláll a gáz további vásárlásától, akkor komoly összeget kell büntetés gyanánt fizetnie. Ukrajna a kedvezmény meghosszabbítására apellál, viszont orosz részről ezt a lehetőséget kizártnak tartják.
Начиная с 1 апреля, Украина теряет право на скидку на российский газ. При этом газета "Коммерсант", которая пишет на эту тему, отмечает, что в действительности цена на газ даже снизится почти на 13%, до 185 долларов за тысячу кубометров.
hirdetés
gáz Но Киев возобновлять закупки не собирается и может впервые в истории вообще обойтись без российского газа для закачки в подземные хранилища (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen