hirdetés
Nemzetközi

الأمم المتحدة تحذر من تردي الوضع الغذائي بالفلوجة

Az ENSZ a fallúdzsai élelmezési helyzet romlására figyelmeztet

Az ENSZ Élelmezési Világprogramja jelentésbe foglalta, hogy a nyugat-iraki Anbar tartományban elhelyezkedő Fallúdzsa városában mintegy 60 ezer ember él kétségbeejtő élelmezési körülmények között, s lehetséges, hogy a helyzet még tovább romlik a segítség megérkeztéig. A város jelenleg az Iszlám Állam fennhatósága alatt áll, s a kormányerők vették blokád alá. Az élelmiszerárak továbbra is lehetetlenül magasak, s a boltokban és az otthonokban található készletek már fogynak. A liszt ára például márciusban a decemberi ár hatszorosa volt. Anbar önkormányzat elnöke sürgős segítségért folyamodott a civil szervezetekhez, az ENSZ-hez és az Arab Ligához Fallúdzsa civil lakossága számára. A fallúdzsai helyzetről több szervezet is hasonlóan nyilatkozott. Az ENSZ-en kívül a Vöröskereszt is felhívta a figyelmet a helyzet súlyosságára, valamint a humanitárius segélycsomagok bejuttatásának mielőbbi szükségességére. A Human Rights Watch is kérte a kormányt, hogy engedje be a segélykonvojokat, s kérte egyidejűleg az Iszlám Államot, hogy engedélyezze a civileknek a város elhagyását. Az Iszlám Együttműködés Szervezete is egy biztonságos kijárat létrehozását kérte a civilek számára, miközben egy lehetséges humanitárius katasztrófa kialakulására figyelmeztetett.
قال برنامج الغذاء العالمي التابع للأمم المتحدة في تقرير أولي اليوم الاثنين، إن الوضع الغذائي لنحو ستين ألف مدني في مدينة الفلوجة بمحافظة الأنبار (غربي العراق) المحاصرة مقلق للغاية، مرجحا تدهوره قبل أن تدخل المساعدات إلى المدينة
hirdetés
الفارون من الفلوجة الفارون من الفلوجة (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen