Nemzetközi

Loi Travail : violences à Paris, incidents à Montpellier et Toulouse

Újabb incidensek történtek a munkajogi reform elleni tüntetéseken Franciaországban

Le projet de loi Travail mobilise toujours contre lui. Alors que de nouvelles manifestations ont lieu ce jeudi, à l'appel de la Coordination nationale étudiante (CNE, universités mobilisées), des violences ont été enregistrées à Paris où six personnes ont été interpellées.

Párizsban, Montpellier-ben és Toulouse-ban sem zajlottak zökkenőmentesen a munkajogi reform elleni tüntetések.

Franciaországban a diákok újból több helyszínen tüntettek a munkajogi reform ellen, de néhány városban történtek kisebb-nagyobb incidensek is. Párizsban csütörtökön a demonstráció erőszakba fulladt, a rendőrség pedig hat személyt őrizetbe vett a történtek kapcsán. Hasonló incidensek kísérték a francia egyetemi városban, Montpellier-ben, valamint a Toulouse-ban megtartott demonstrációt is.

Előbbi városban 30 embert tartóztattak le, és végül 15 személyt tartottak továbbra is őrizetben a Midi Libre nevű regionális lap szerint. Itt a tüntetők előbb gyújtogattak, majd a város központjában összetűzésbe kerültek a rendőrséggel is.

Párizsban békésen kezdődött a tüntetés – először megközelítőleg 400 személy gyűjt össze, de nem sokkal később kővel kezdték dobálni az egyik oktatási intézmény két vezetőjét, egyiküket pedig meg is ütötték. A nap második felében itt is összetűzésbe kerültek a tüntetők a rendőrséggel. Egyelőre nem tudni, minek következtében, de egy fiatal nőt a kórházba kellett szállítani. Később megjelent olyan kép is, amelyen egy földön fekvő embert körülvesznek a rendőrök, de nem lehet tudni, hogy valójában mi történt, ahogyan azt sem, hogy ki a földön fekvő személy. (Például, hogy a kórházba szállított nő látható-e a képen.)

Toulouse-ban már csak az előbbieknél „kisebb” incidensek történtek, így például a rendőrségnek egy alkalommal könnygázt kellett bevetnie.

Munkajogi reform tüntetés Egyelőre nem tudni, ki (és miért) fekszik a földön a képen (Forrás: leparisien.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen