hirdetés
Nemzetközi

맨부커상 수상 한강 조용히 귀국…24일 기자회견

A Man Booker díj győztese Han Kang hazatért, március 24-én tartja sajtótájékoztatóját

영국 최고 권위의 문학상 맨부커 인터내셔널상을 받은 소설가 한강이 19일 오전 8시께 인천공항을 통해 입국했다.
hirdetés

Han Kang regénye a "A vegetáriánus" nyerte el idén Nagy-Britannia legrangosabb irodalmi díját a Man Bookert.

A díjat odaítélő zsűri kritikusokból, írókból és akadémikusokból áll. Az írónő május 19-én reggel érkezett vissza Koreába, miután egy nappal előtte Londonban részt vett a hivatalos díjkiosztó ünnepségen. Az Incheon Nemzetközi Repülőtéren rá várakozó újságíróknak fáradságra hivatkozva azonban nem adott interjút, azonban annyit elárult március 24-én tartandó hivatalos sajtótájékoztatójára szívesen várja a média munkatársait.

A Nemzetközi Man-Booker díj hatalmas előrelépés a dél-koreai irodalom számára. Kwak Hyo-hwan szerint (költő és a Daesan Alapitvány főtitkára, amely a mű angol fordítását támogatta) a Man-Booker díj az egyik legnagyobb elismerés a Nobel-díj és a Prix Goncourt mellett.

"Ez a díj bizonyíték arra, hogy Daesan Alapítvány és az Irodalmi Fordítások Koreai Intézete (LTIK) erőfeszítései megtérülnek" - mondta - "Azt látjuk, hogy egyre több tehetséges fordító bukkan fel, amely erősíti a reményeinket és eredményeinket a jövőben."

Az LTIK elnöke Kim Seong-kon hozzá tette: "Mivel a Nemzetközi Man-Booker díjat nem csak az író de a fordító is megkapja, ez egy különleges megtiszteltetés a fordító, Deborah Smith részére is." A fordítás fontosságát Boyd Tonkin, a Nemzetközi Man-Booker díj elnöke is kiemelte.

Han Kang regénye remélhetőleg felhívja a figyelmet a dél-koreai irodalom szépségeire, ezzel
visszanyerve az olvasók bizalmát és szeretetét a sokk után, amit a tavalyi Shin Kyung-Sook
nevéhez köthető plágium botrány okozott.

소설가 한강이 한국인 최초로 세계적 권위의 맨부커상을 거머쥐는 쾌거를 이뤘다. Han Kang, az első koreai aki elnyerte a világhírű, nemzetközi Man Booker díjat. - 소설가 한강이 한국인 최초로 세계적 권위의 맨부커상을 거머쥐는 쾌거를 이뤘다. (Forrás: Hani.co.kr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen