Nemzetközi

Фелпс поддержал раскритиковавшую Ефимову пловчиху из США

Phelps támogatta a Jefimovát bíráló amerikai úszónőt

Единственный в истории спорта 19-кратный олимпийский чемпион по плаванию Майкл Фелпс поддержал коллегу по команде Лилли Кинг, которая выступила с критикой в адрес россиянки Юлии Ефимовой.

A sport történetében egyetlen 19 aranyat szerző úszó, Michael Phelps amerikai úszó kiállt kolléganője, Lilli King mellett, aki kritizálta a dobogó második helyét elfoglaló Julia Jefimovát.

Jefimova a bíróságon keresztül szerezte meg a Rió-ba való utazás jogát, mely után hétfőn ezüstérmet nyert a 100 méteres női mellúszásban.

„Úgy gondolom, hogy a sportnak tisztának kell lennie, és egyenlő feltételek mellett kell harcolnunk. Elég szomorú az, hogy ma embereknek, akik nem vetették alá magukat a dopping tesztnek, esélyt adnak az Olimpián való szereplésre,” – nyilatkozta Phelps.

Jefimova a maga részéről kijelentette, hogy megérti azokat, akik nem gratuláltak neki, hiszek sok negatív vélemény jelent meg róla a sajtóban.

„A sajtó hemzsegett a rólam szóló hírektől, melyek nem voltak igazak. Másrészről mégsem tudom megérteni külföldi kollégáimat. A sportot el kéne választani a politikától, és ők mégis csak bámulják a TV-t, és elhisznek mindent, ami az újságokban megjelenik rólam, habár semmilyen bizonyíték nincs a kezükben,” – kommentálta a történteket az orosz úszónő.

Jefimova azzal zárta beszédét, hogy ő úgy gondolta, hogy a hidegháború már a múlté, mégis úgy látszik, hogy a sportban a mai napig jelen van.

 

Phelps A kép illusztráció (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen