Nemzetközi

Будапешт: служба Taxify вместо Uber, но по официальным тарифам

Budapest: a fővárosban az Ubert a Taxify szolgáltatás váltja fel

На смену Uber в Будапешт пришла новая служба вызова машин с мобильных телефонов. Компания Taxify базируется в Эстонии и оперирует, в отличие от Uber, согласно требованиям венгерских властей — официальные базовые тарифы, лицензии, машины желтого цвета, счетчики оплаты.

Egy új telefonos alkalmazás váltotta fel a Magyarországról nemrég kivonult Uber szolgáltatást. A Taxify vállalatot Észtországban alapították, és az Ubertől eltérően a magyar állam előírásai szerint működik: tehát kötött, előre meghatározott tarifával, engedélyekkel és sárga színű autókkal dolgoznak.

„Már két éve szeretnénk bevonulni a magyar piacra, de júniusban, az Uber távozása után úgy döntöttünk, hogy itt a remek alkalom,” – nyilatkozta a Taxify menedzsere.

Az Uber nagy sikernek örvendett Budapesten: több mint 160 ember tudott az alkalmazás szolgáltatásaival élni. Az Taxify-t eddig már több ezer fővárosi lakos telepítette okostelefonjára.

„Az ehhez hasonló szolgáltatások tetszenek a fiataloknak, és remélem, hogy az Uberhez hasonlóan a Taxify-it is meg fogják szeretni,” – nyilatkozta az egyik sofőr.

A magyar taxisok, más európai kollégáikhoz hasonlóan, több ízben az utcára vonultak és kérték, hogy tiltsák be az Ubert. A céljukat elérték, ugyanis az új korlátozásoknak és előírásoknak az Uber már nem tudott, és nem is akart megfelelni, ezért kivonult Magyarországról. Viszont a Taxify tulajdonosai szerint ők az első, de nem az egyetlen hasonló alkalmazás, akik az Uber helyébe fognak lépni. Szerintük a jövőben több hasonló szolgáltatás fogja ellepni a piacot.

Taxi A kép illusztráció (Forrás: https://i.ytimg.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen