hirdetés
Nemzetközi

Путин: не задирайте нос, амбиции - хорошо, зазнайство плохо

Putyin: az ambíció dicséretes, a nagyképűség annál kevésbé

Президент России в День Знаний 1 сентября 2016 года посетил во Владивостоке гимназию №2, сообщает "Интерфакс".
hirdetés

„Az, aki valamilyen vezetői beosztásba került, vagy díjat nyer, ne hordja fenn az órát, és ne gondolja magát mindenkinél jobbnak. Attól a pillanattól, hogy az ember azt hiszi, jobb, mint mások, elkezd veszíteni. Az ambíció dicséretes, a nagyképűség annál kevésbé”

Ezeket a szavakat mondta Vlagyimir Putyin szeptember 1-én a Tudás Napján egy vlagyivosztoki gimnáziumban, írj az Interfax. A diákok arról érdeklődtek az orosz elnöknél, milyen egy ilyen hatalmas ország vezetőjének lenni.

„Hogy milyen – nem árulom el, ezt majd az emberek döntik el a választásokon. Egy a lényeg: tanulni kell egész életen át.”

Putyin többször is kihangsúlyozta, hogy ő a koedukált oktatás mellett van, mert szerinte ez a rendszer megtanítja a különböző nemű fiatalokat, hogyan kommunikáljanak egymással.

Az elnöknek különösen tetszett, hogy a vlagyivosztoki gimnáziumban a fiataloknak lehetősége van mint a koreai, mind a japán nyelvek elsajátítására. Szerinte a mai világban csak akkor lehet gyorsan fejlődni ha nyitottak vagyunk más kultúrákra és idegen behatásokra, izoláltságban ugyanis nem lehet fejlődni.

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen