hirdetés
Nemzetközi

Studie: Schulen fehlen 34 Milliarden Euro für Sanierungen

Tanulmány: 340 Milliárd Euro hiányzik az iskolák felújítására

Laut einer Untersuchung stecken Kommunen heute viel weniger Geld in die Modernisierung von Schulen als vor 20 Jahren. Ausbleibende Investitionen gefährden den Bildungserfolg in Deutschland, fürchten die Autoren.
hirdetés

Egy tanulmány szerint, sokkal kevesebbet költenek az iskolák korszerűsítésre, mint 20 évvel ezelőtt. A hiányzó beruházások azonban veszélyeztetik az oktatás sikerét.

Az iskolai épületek és települések modernizációja közel 34 milliárd Euros lemaradást mutat, állítja a Német Hírügynökség, a KfW-Bankcsoport tanulmányára hivatkozva. A beruházások elmaradása pedig akadályozza a német oktatási rendszer sikerét. "A kiadások elmaradása egyértelműen megmutatja, milyen távol is állunk az ideális iskola infrastruktúrájától." - jelentette ki a KfW vezető közgazdásza, Jörg Zeuner. "Németország, átlag alatt invesztál az oktatási rendszerbe."

Pedig az önkormányzatok tavaly 2,9 milliárd Eurot költöttek az iskola épületekre, amely 115 millió Euroval több, mint 2014-ben, tehát enyhe növekedést mutat. Azonban 1,3 milliárd Euroval elmarad a 1995-ös évhez képest. A tanulmány szerint abban az időben, az önkormányzati kiadások, iskolákra fordított modernizációs beruházásai, a költségvetés 45%-át tette ki. 2015-ben ez már csak 25% volt.

A régiók is jelentős eltéréseket mutatnak. A kis vagy szűkös költségvetésű településeknek egyszerűen nincs lehetőségük, a sürgős és szükséges beruházásokra, amelyek erősen érintik az iskolák állapotát.

Treppenhaus einer Grundschule Egy általános iskola folyosója - Treppenhaus einer Grundschule (Forrás: Spiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen