Nemzetközi

Десять самых красивых велосипедов 2016 года

2016 legkülönlegesebb kerékpárjai

Самые интересные транспортные средства уходящего года приводятся в движение не двигателем, а педалями, пришли к выводу журналисты BBC Autos.

A szépség különböző formákat ölthet. Ebben a cikkben az idei év legkülönlegesebb biciklijeit vesszük sorra. A megítéléskor a kerékpárok kialakítása és szerkezete mellett az olyan szempontok is számítottak, mint a kényelmesség vagy a praktikusság, és persze a külcsín és a színválasztás is fontos szerepet játszottak.

Az első kerékpár az Ono Bikes által létrehozott Archont. A képen látható bicikli csaknem 3 méter hosszú, ami társaihoz képest eléggé robosztussá teszi. Viszont hajtásában segít a beépített elektromotor de még ennek ellenére is csak lassú, komótos közlekedéshez ajánlott.

A következő a listán a Lithium Cycles által forgalmazott Super 73 típusú kerékpár. Ára 3000 euró. A Super 73 az első olyan elektromos kerékpár, ami motorja segítségével a 43,5 km/órás sebességet is elérheti.

A Volata Cycles által gyártott Volata modell egy klasszikus országúti kerékpár, ami rendelkezik a XXI. század minden újításával. A Volata széles kerekeinek köszönhetően nemcsak a városban, hanem a nehezebb, földutas terepeken is használható. Egy speciális telefonos alkalmazás segítségével, a biciklit folyamatosan nyomon követhetjük, ami jól jöhet lopás esetén.

A Rungu gyártó Electric Juggernaut kerékpárját csak a „háromkerekű szörny” néven emlegetik. Az elektromos tricikli a 32 km/órás sebességet is elérhető, és 20 km-t is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. A biciklinek nem okoz nehézséges se a havas hegyek, se a kavicsos puszták átszelése sem.

Idén az IKEA is előállt a maga kétkerekűjével, a 600 dollárért megvásárolható családi biciklivel. A kerékpár csakúgy, mint a svéd cég többi terméke: letisztult, elegáns és praktikus. Az alap típushoz külön meg lehet vásárolni a képen látható első, és hátsó csomagtartót, valamint egy utánfutót is.

A kerékpárszemle legérdekesebb darabja a Tess Co vállalat fejlesztése, a Cogy Wheelchair. A japán cég úgy döntött, hogy a korábbi kerekesszék modelljüket pedállal látják el. Azoknak, akik agyvérzést kaptak, vagy parkinson kórban szenvednek elegendő csupán a csípőjüket használva kis nyomást gyakorolni a padálokra, melyek automatikusan mozgásra, és tekerésre késztetik a lábakat.  A kézi irányítás segítségével, pedig bármely irányba lehet haladni a biciklivel.

bicikli A kép illusztráció (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen