hirdetés
Nemzetközi

Australian burglar shot with bow and arrow

Íjjal és nyíllal „vadászta le” a betörőt a ház tulajdonosa Ausztráliában

A burglar in Australia was shot in the "buttocks or lower back area" with a bow and arrow after being confronted by an angry homeowner, police say.
hirdetés

Ausztráliában elég kellemetlen helyzetbe került egy betörő, miután „farán találta” egy nyíl. A rendőrség szerint a dühös háztulajdonos vette elő íját és nyilát, és célba a betörő hátsóját.

A betörő készpénzt, autókulcsokat és más tárgyakat tulajdonított el Sydney egy házából vasárnap délután. Nem örülhetett azonban sokáig a zsákmányának, a ház 68 éves tulajdonosa ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot. A férfi egy fából készült íjat vett elő, amivel célba vette a betörőt, aki éppen a személyautóját próbálta meg ellopni.

A betörő a férfit észlelve hagyta az ellopni kívánt autót, és a kerítésen átugorva menekülni kezdett, mire a ház tulajdonosa hátulról meglőtte, és éppen az ülepénél találta el a tolvajt. Ez azonban nem állította meg a betörőt, aki a helyszínen parkoló autójához szaladt, és sikerült azt használva elmenekülnie. A jelentésekből egyelőre nem derült ki, hogy mennyire súlyosak a betörő sérülései.

„A rendőrség a helyszínen számos más tárgyat is lefoglalt, többek között egy íjat és hasonló nyilakat is. Úgy véljük, hogy a kilőtt nyíl továbbra is a megsérült embernél van” – mondta a New South Wales-i rendőrség szóvivője a BBC-nek.

A rendőrségi helyszínelők vizsgálják a város délkeleti részén fekvő helyszínt. Az ausztrál törvények nem mindig az ingatlan tulajdonosának kedveznek, amennyiben a betörő megsérül vagy meghal, így például figyelembe veszik azt is, hogy a háztulajdonos önvédelemből cselekedett-e, vagy hogy nem lépett-e fel túlzottan erőszakosan.

A New South Wales-i törvények szerint akkor, ha valaki meghal az incidens során, az önvédelem nem jelent teljes jogi védelmet abban az esetben, ha az ingatlantulajdonos a tulajdonát próbálta megvédeni, vagy ha a betörést akarta megakadályozni.

A rendőrség az esettel kapcsolatban nyomozást indított mind a betöréssel kapcsolatban, mind pedig annak kiderítésére, hogy jogosan lépett-e fel a betörővel szemben a ház tulajdonosa. Vádat egyelőre nem emeltek senki ellen. New South Wales-ben a fából készült íjak tartása nem tilos, és engedélyre sincsen szükség hozzá.

Íjászat A kép illusztráció (Forrás: groupon.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen