hirdetés
Nemzetközi

Asylberechtigte stürmen die Sozialmärkte der City

Menekültek rohamozták meg a szociális élelmiszerbolthálózatokat

Fast 30.000 Asylberechtigte leben mittlerweile in Wien, ihre Zahl wird in den kommenden Jahren noch weiter steigen. Den Zuzug der "Neuen" merken jetzt auch die Sozialmärkte - die von den Asylberechtigten regelrecht gestürmt werden.
hirdetés

Közel 30.000 menekült él jelenleg Bécsben, számuk azonban várhatóan az elkövetkező években exponenciálisan növekedni fog. A báramló "újak" most felfedezték maguknak a szociális bolthálózat adta lehetőségeket.

A szociális bolthálózatok eredetileg az alacsony jövedelmű emeberek, mint munkanélküliek, hajléktalanok vagy minimális nyugdíjjal rendelkezők számára jött létre. A legszegényebb bécsieknek, azonban most konkurenciája akadt. A menekültek ugyanis fefedezték a szociális bolthálózatok üzleteit és szó szerint "kirabolják" azokat.

Alexander Schiel három ilyen boltot üzemeltet a városban és első kézből erősít meg a hírt: "Egyértelmű érdeklődés növekedés észlelhető, boltjainkkal és termékeinkkel kapcsolatban. Három üzletünk havonta most már összesen 80 tonnna élelmiszert értékesít."

Schielt nemrégiben több menekülttábor is megkereste beszállítási szerződéssel kapcsolatban, ő azonban visszautasította a lehetőséget, mert inkább a szegényebb, bécsi városlakókat kívánja bolthálózatával segíteni.

Felső-Ausztriában még a bécsinél is súlyosabb helyzet alakult ki, a boltokat ott szó szerint megrohamozták és teljesen ki is fosztották a menedékkérők.

Alexander Schiel Alexander Schiel - Alexander Schiel (Forrás: Krone.at)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen