Nemzetközi

Fünf Illegale aus Polizeianhaltezentrum geflohen

Öt őrizetbe vett személy szökött meg egy rendőrségi fogdából

Insgesamt fünf Insassen des Polizeianhaltezentrums am Hernalser Gürtel in Wien - laut "Krone"-Informationen allesamt Schubhäftlinge - ist in den letzten beiden Tagen - zumindest kurzfristig - die Flucht gelungen. Vier von ihnen gelang es, am Sonntag aus der Einrichtung zu türmen. Am Montag floh dann auch noch ein 27-Jähriger. Zwei Verdächtige konnten mittlerweile wieder festgenommen werden. Die Ermittlungen sind in vollem Gange.

Összesen öt őrizetbe vett személynek sikerült az elmúlt pár napban a bécsi, Harnalser kerületi fogdából megszöknie, még ha csak átmenetileg is. A vizsgálat javában zajlik.

A gyanúsítottak a vasárnapi szökést jó előre megtervezték. A meneküléshez használt autóemelőt az ablakon keresztül dobták be a foglyoknak - mondta Roman Hahslinger szóvivő. Mindez természetesen nem maradt sokáig észrevétlen. Amikor a négy férfi egymás után az ablakon keresztül próbált kimászni, az utolsót közülük, egy nigériai férfit a tisztviselők megakadályozták a szökésben. A három másik algériai származású fogolynak azonban sikerült elmenekülnie. Egyikük nem élvezhette a szabadság ízét hosszasan, néhány órával később, körülbelül délután 17.00-kor egyikük kezén már kattant is a bilincs. Kedden délután, a másik két szökevényt is elfogták Bécsben.

Hétfőn újabb szökés történt. A gyanúsított itt is igen okos megoldáshoz folyamodott. A 27 éves tunéziai férfi észrevétlenül egy civil szervezet tanácsadó csoportjához szegődött és egyszerűen kisétált az ajtón.

A nyomozás nagy erőkkel folyik.

Fahndung in Wien Körözés Bécsben - Fahndung in Wien (Forrás: Krone.at)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen