hirdetés
Nemzetközi

الناتو يبرر عدم تدخله العسكري في سوريا

Miért nem avatkozik be a NATO a szíriai válságba

أرجع الأمين العام لحلف شمال الأطلسي (ناتو) ينس ستولتنبرغ التحفظ العسكري للحلف تجاه الأزمة السورية إلى أن القيام بمهمة عسكرية يمكن أن يؤدي إلى مزيد من التصعيد
hirdetés

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg nyilatkozata értelmében a NATO azért nem avatkozik be a szíriai válságba, mert az további eszkalációhoz vezetne. A katonai beavatkozás következményeként Stoltenberg egy nagyobb méretű regionális konfliktus kialakulását és a civil áldozatok számának növekedését nevezte meg, s hozzáfűzte, hogy a katonai úton történő segítségnyújtás költsége nagyobb lenne, mint az akció valódi haszna. 
A német honvédelmi miniszter, Ursula Van der Leyen erősen kritizálta a szír-orosz erők lépéseit, nyilatkozva, hogy sem a szír nép, sem a nemzetközi közösség nem fogja elfelejteni a kegyetlenséget, amelyre semmiféle magyarázat nem fogadható el. Egy közvéleménykutatás eredménye szerint a német lakosság mintegy 45 százaléka követeli súlyos büntetés kiszabását Oroszországra az aleppói helyzet miatt. 
Az amerikai elnök, Barack Obama azt nyilatkozta, nem avatkozhat be Szíriába, ahogy azt Líbiában tette, mivel a helyzet jelenleg teljesen más. Míg Líbiával kapcsolatban annak idején nagyobb nemzetközi egyetértés és összefogás volt, ez most Szíria ügyében nincs így, valamint a helyzet is sokkal kaotikusabb a különböző irányokból jövő beavatkozások miatt.

ينس ستولتنبرغ الأمين العام لحلف شمال الأطلسي (ناتو) ينس ستولتنبرغ


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen