hirdetés
Nemzetközi

الناتو يبرر عدم تدخله العسكري في سوريا

Miért nem avatkozik be a NATO a szíriai válságba

أرجع الأمين العام لحلف شمال الأطلسي (ناتو) ينس ستولتنبرغ التحفظ العسكري للحلف تجاه الأزمة السورية إلى أن القيام بمهمة عسكرية يمكن أن يؤدي إلى مزيد من التصعيد
hirdetés

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg nyilatkozata értelmében a NATO azért nem avatkozik be a szíriai válságba, mert az további eszkalációhoz vezetne. A katonai beavatkozás következményeként Stoltenberg egy nagyobb méretű regionális konfliktus kialakulását és a civil áldozatok számának növekedését nevezte meg, s hozzáfűzte, hogy a katonai úton történő segítségnyújtás költsége nagyobb lenne, mint az akció valódi haszna. 
A német honvédelmi miniszter, Ursula Van der Leyen erősen kritizálta a szír-orosz erők lépéseit, nyilatkozva, hogy sem a szír nép, sem a nemzetközi közösség nem fogja elfelejteni a kegyetlenséget, amelyre semmiféle magyarázat nem fogadható el. Egy közvéleménykutatás eredménye szerint a német lakosság mintegy 45 százaléka követeli súlyos büntetés kiszabását Oroszországra az aleppói helyzet miatt. 
Az amerikai elnök, Barack Obama azt nyilatkozta, nem avatkozhat be Szíriába, ahogy azt Líbiában tette, mivel a helyzet jelenleg teljesen más. Míg Líbiával kapcsolatban annak idején nagyobb nemzetközi egyetértés és összefogás volt, ez most Szíria ügyében nincs így, valamint a helyzet is sokkal kaotikusabb a különböző irányokból jövő beavatkozások miatt.

ينس ستولتنبرغ الأمين العام لحلف شمال الأطلسي (ناتو) ينس ستولتنبرغ


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen