hirdetés
Nemzetközi

Polish lorry driver ‘ALIVE at time of Berlin attack’ autopsy reveals

A berlini támadás idejében még élhetett a lengyel sofőr

Lukasz Urban, 37, is believed to have been shot dead by a terrorist who drove his Scania lorry into a Christmas market, killing 12, on Monday.
hirdetés

Lukasz Urbant, a teherautó sofőrjét a feltételezések szerint lelőtte a támadó, amikor a teherautójával a tömegbe hajtott hétfőn egy berlini karácsonyi várásban.

A DailyStar ugyanakkor a német média jelentéseire hivatkozva arról írt, hogy a boncolás eredményei szerint a támadás időpontjáig még élhetett a kamionvezető. Egy nyomozó szerint a sofőr megpróbálhatta elrántani a kormányt, hogy így életeket mentsen meg.

A Bild nevű német bulvárlap szerint „biztos, hogy harcnak kellett lennie” a teherautóban a tizenkét ember halálát okozó támadást megelőzően. A rendőrség szerint több alkalommal is megszúrta a teherautó vezetőjét a támadó, ám ő továbbra is folytathatta a küzdelmet az egy, vagy több terroristával, amíg később le nem lőtték.

Unokatestvére, Ariel Zurawski, a fuvarozóvállalat vezetője is azt mondta, hogy

„egészen egyértelmű volt, hogy (a teherautó vezetője) az életéért küzdött”.

Emellett elmondta, hogy a rendőrség arról tájékoztatta őt, hogy unokatestvére lőfegyver okozta sérüléseket is elszenvedett. Annak ellenére, hogy szúrásokkal is megsebesítették, a halálát a lövés okozta – mondta Zurawski hozzátéve, hogy meglátása szerint Urban nem adta volna át a teherautót, és egészen a végsőkig harcolhatott, amikor megtámadták őt.

A meghalt sofőrről emellett elmondta, hogy igazán magas volt, emellett erős is, így feltételezése szerint több mint egy támadóval vette fel a küzdelmet.

A feltételezések szerint a teherautó-vezetőt akkor támadták meg, amikor alig 4-5 kilométerre a karácsonyi vásártól Berlin egy, a város nyugati területén található ipari parkjában várakozott éppen. Az érintett raktár a lap szerint egy menedékkérelmeket feldolgozó központ közelében helyezkedik el.

A teherautó megtett útvonalát GPS adatok rögzítették, amelyek szerint este vehették át az irányítást a terroristák a teherautó fölött, és a jármű mozgásából ítélve eleinte bizonytalanul vezették azt. Előfordulhat, hogy a sofőrt a pisztollyal kényszerítették arra, hogy vezesse a járművet, mivel ők ezt nem tudták megtenni.

Berlini terrortámadás A feltételezések szerint Lukasz Urbant agyonlőtte egy terrorista / Lukasz Urban is believed to have been shot dead by a terrorist (Forrás: dailystar.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen