hirdetés
Nemzetközi

Attentat de Berlin: Anis Amri a bien transité par Lyon

Berlini támadás: Anis Amri Lyonon is áthaladt

L'auteur présumé de l'attentat de Berlin, tué vendredi par la police italienne à Milan, a été repéré le 22 décembre sur des images de vidéosurveillance de la gare de Lyon Part-Dieu, selon une source proche de l'enquête ce lundi.
hirdetés

A berlini támadás feltételezett elkövetőjét, a pénteken Milánóban lelőtt Anis Amrit december 22-én egy térfigyelő kamera felvételén ismerték fel a Gare de Lyon Part-Dieu vasútállomás területén – mondta egy, a nyomozáshoz közeli forrás a hétfői napon.

A térfigyelő kamerák felvételén rögzített képek megerősítik, hogy Anis Amri, a berlini karácsonyi vásárban elkövetett támadás feltételezett elkövetője áthaladt a Gare de Lyon Part-Dieu nevű vasútállomás területén is – tudta meg az AFP hírügynökség egy, a nyomozáshoz közeli forrásból.

„Felfigyeltek egy, a gyilkosra hasonlító férfira december 22-én a délutáni órákban a vasútállomás peronján, aki egy sapkát, illetve egy hátizsákot viselt” – mondta a forrás, megerősítve a sajtóértesüléseket.

Hozzátette azt is, hogy a képeken egyedül tűnik fel a terrorista, továbbá azt mondta, hogy a nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy hogyan hagyta el a gyanúsított a német fővárost, hogy aztán útja során Franciaországon keresztül haladva Olaszországig jusson.

A 24 éves, tunéziai származású Anis Amri követte el a gyanú szerint a 12 ember halálával és sok sérülttel járó támadást december 19-én Berlinben, amelynek során egy kamionnal a karácsonyi vásáron összegyűlt tömegbe hajtott.

A férfit a csütörtökről péntekre virradó éjjelen ölték meg egy rendőrségi rutinellenőrzés közben kibontakozott tűzpárbaj során Milánóban, négy nappal az európai körözés kiadását követően. Az Amri által megtett útvonal pontos megállapításán jelenleg is dolgoznak. Mindenesetre Torino érintésével a Lyon-Chambéry-Milánó útvonalra szóló jegyeket találtak nála, amelyekért készpénzzel fizetett. A Chambéry vasútállomásán kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése még folyamatban van.

A német hatóságok esetleges bűntársakat keresnek, közben a feltételezett gyilkos három hozzátartozóját letartóztatták Tunéziában a szombati napon. A három személy 18-27 éves, és egy aktív „terrorsejthez” tartoznak, amely Fouchana és Oueslatia területén működik – közölte a tunéziai belügyminisztérium. Az egyik letartóztatott férfi Amri unokaöccse, aki beismerte, hogy kapcsolatba lépett Amrival a Telegram nevű alkalmazáson keresztül, valamint azt is elismerte, hogy együtt fogadtak hűséget az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek – amely a támadás elkövetőjeként jelentkezett –, továbbá, hogy Amri pénzt küldött neki, hogy csatlakozzon hozzá Németországban.

Anis Amri Anis Amri (Forrás: ibtimes.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen