hirdetés
Nemzetközi

Man wins free pizza for a year and gives prize to local food bank

Egy évre elegendő ingyen pizzát nyert, ám az élelmiszerbanknak adományozta egy amerikai férfi

A man who won free pizza for a year has chosen to donate every slice to a local food bank. Josh Katrick was one of 1200 people to enter the competition set up by a family pizza restaurant in the US state of Pennsylvania...
hirdetés

Egy férfi egy évre elegendő ingyen pizzát nyert, ám úgy döntött, hogy a nyereményét mind az utolsó szeletig, teljes egészében a helyi élelmiszerbanknak adományozza.

Josh Katrick is feliratkozott egy pennsylvaniai családi pizzázó nyereményjátékára – másik 1200 emberhez hasonlóan –, amelynek főnyereménye egy teljes évre elegendő „pizza-ellátmány” volt. A vastagbélrákban szenvedő Katrick nyerte meg végül a fődíjat, akit egy automatikus sorsoláson „húztak ki” nyertesként, a pizzázó erről e-mailen keresztül értesítette őt. A férfi éppen akkor olvasta el az e-mail, amikor egy kemoterápiás kezelésről indult el.

„Emlékszem, amikor kijöttem és arra gondoltam, hogy 'egy évre elég pizzát nyertem – ez szuper'! (…) Mivel olyan sok szeretetet és támogatást kaptam, szerettem volna visszaadni az embereknek, akik nagyobb hasznát veszik, mint én” – idézte fel a 69 News-nak.

A nyereményét tehát mind felajánlotta a Northampton Food Bank részére, mint mondta, azért, hogy ezzel „meghálálja az embereknek” a gondos törődést, amelyet kapott.

Amikor meghallották, hogy mik a férfi tervei a pizzákkal, a Mario's Pizza üzemeltetői úgy határoztak, hogy megkétszerezik a felajánlott mennyiséget, hogy így a nyertes férfi is kaphasson pizzát, és az élelmiszerbankba is jusson. Eredetileg egyébként 2017-ben minden hónapban két nagy pizza járt volna ingyen a férfinek, valamint mellé üdítőitalok is – így azonban a pizzázó havonta négy nagy pizzát ad ingyen, és üdítőből is többet juttat el a nyertesnek és az élelmiszerbanknak.

„Jobb adni, mint kapni, és különösen az évnek ebben a szakaszában – karácsonykor – van remek alkalom arra, hogy erről gondolkozzunk, és ennek a példáit felfedezzük körülöttünk” – mondta a pizzériában dolgozó Giuseppe Aiello.

Nem ez az első olyan alkalom, amikor hasonló döntés született ingyen pizzák „ügyében”. Szeptemberben például egy michigani pár az 500 dollár értékű pizzanyereményt egy fiatal hajléktalanokat ellátó intézménynek ajánlotta fel. Ekkor a Fox 2-nek egyikük elmondta, hogy amikor megnyerték a pizzautalványt, azonnal tudta, hogy jótékony célra szeretné adományozni azt.

„Már ekkor tudtam, hogy odaadományozzuk. Tudom, hogy ezeknek az embereknek nincs semmijük. Miért kellene akkor egy évnyi ingyen pizzát ennem, amikor ezek az emberek éhesen fekszenek le esténként?” – nyilatkozta ekkor a hölgy.

Pizza A kép illusztráció (Forrás: CNBC.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen