hirdetés
Nemzetközi

French rightwing mayor creates 'rue de Brexit' in honour of British vote

Nem vezet sehová a „Brexit utca”

A rightwing French mayor has named a street in his town “rue de Brexit”, but the joke quickly rebounded on him when it emerged that the thoroughfare in question was a circular road to nowhere.
hirdetés

Egy jobboldali francia polgármester a város egy utcájának a „rue de Brexit” nevet adta, azonban bármilyen szellemesnek is tűnt ez a névadás, végül nem lehetett vele teljesen elégedett. Egy olyan útról van ugyanis szó, amely önmagába tér vissza, vagyis: nem vezet sehová.

Julien Sanchez elmondása szerint azért nevezte el a Franciaország déli területén fekvő Beucaire egy utcáját a „Brexit utcájának”, hogy a „szuverén brit emberek döntése” előtt tisztelegjen, akik az EU elhagyása mellett szavaztak.

A város tanácsa egy korábban el nem nevezett, az EU két alapító „atyjáról”, Robert Schumanról és Jean Monnet-ról elnevezett utak közelében található kis utcát nevezett el a Brexit utcájának. A Nemzeti Front 33 éves politikusa a Twitteren is üdvözölte a brit népszavazás eredményét, amely mellé a városi tanács december 22-én az utca nevéről született döntését dokumentáló szavazólapot is mellékelt.

Az utca névadása Franciaországban megosztotta az embereket – míg egyesek üdvözölték a névadást, mások szerint kifogásolható volt, hogy „zsargon kifejezést” használtak, megint mások pedig arra emlékeztettek, hogy maga az utca egy olyan körút, amely „nem vezet sehová”, ráadásul egy sivár városrészben található.

Egyesek szerint pedig azzal, hogy a Schumanról and Monnet-ról elnevezett utak között vezet, az egésznek az lesz a szimbolikája, hogy a „Brexit utca” Európától Európába vezet vissza.

Az emberek hétköznapi életét mindenesetre nem igazán befolyásolja majd az utca neve a jobboldali politikus szerint, az ugyanis egy ipari városrészen található. Sanchez egy rádióinterjúban emellett megjegyezte, hogy olyan sok utcát neveztek már el az „embereket fojtogató Európa” alapítóiról, hogy szükségét érezte annak, hogy „ellensúlyozásként” egy, a brexitről elnevezett utca is legyen.

A különleges utcanév mindenesetre emlékeztethet arra, hogy Le Pen ígérete szerint egy hasonló referendumot tervez, amennyiben a jövő évi francia elnökválasztást megnyeri.

Julien Sanchez Julien Sanchez (Forrás: ripostelaique.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen