hirdetés
Nemzetközi

Times на выборах в Европе в 2017-м прогнозирует "победу Путина"

A Times szerint a 2017-es választások egyetlen biztos befutója Putyin lesz

"Единственным гарантированным победителем" на выборах, которые должны состояться во Франции, Германии и Нидерландах в 2017 году станет президент России Владимир Путин. Так считает влиятельная британская The Times. При этом, по мнению издания, на кону будет стоять не только будущее евро, но и всего Евросоюза.
hirdetés

A Times brit újság szerint Vlagyimir Putyin „az egyetlen esélyes győztese” a 2017-ben tartott soron következő választásoknak, melyek Franciaországban, Németországban, Hollandiában és Oroszországban esedékesek. Ezen kívül a lap cikkéből az is kiderül, hogy az idei évben már nemcsak az euró, hanem magának az Európai Uniónak a sorsa is kockán foroghat.

A brit újságírók véleménye szerint a Brexittel az EU egy figyelmeztetést kapott arról, hogy a következő évben nőni fog azoknak az országoknak a száma, melyek el ki szeretnének lépni az unióból.

Fontos megemlíteni, hogy a három alapító uniós tagország esetégen a választások kimenetele éppen azokon a kérdéseken múlhat, amikről már a britek döntöttek a Brexit során, mégpedig: migrációs kérdés, közbiztonság, és szuverenitás.

Idén már márciusban megtartják a holland parlamenti választásokat, majd közvetlenül utána áprilisban Franciaországban kerül sor az elnökválasztásra – melynek jóslások szerint májusban lesz a második fordulója – ősszel pedig a németek dönthetnek arról, kit szeretnének vezetőjüknek. Ekkor derül ki, hogy képes lesz-e Angela Merkel negyedszer is elfoglalni a kancellári posztot. A Times cikkírói úgy gondolják, hogy Franciaországban a győztes mindenképp „Putyin pártolói” közül fog kikerülni.

Ezen kívül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Európában a nacionalizmus egyre népszerűbb lesz az emberek körében. Az újság szerint, ha győzni szeretnének, akkor az európai politikusoknak figyelembe kell venni a változó közhangulatot, és reagálniuk kell a „megrettent választók aggodalmaira és kétségeire” is.

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen