hirdetés
Nemzetközi

So dreist beuten Familienclans aus Osteuropa Bettler aus

Így használják ki a bandák, a kelet-európából származó koldusokat

Die Polizei vermutet hinter einem Teil der ausländischen Bettler in Deutschland Banden, die diese ausbeuten. Solche Ausbeutung zu belegen, ist für die Ermittler aber schwer.
hirdetés

A német rendőrség azt gyanítja bandák állhatnak a külföldi koldusok egy része mögött, akik szégyentelenül kihasználják áldozataikat. A kizsákmányolást bizonyítani azonban nehéz.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) számára nem ismeretlen a probléma, különösen a Kelet-Európából érkezett koldusok vannak rossz helyzetben. A bandák általában, normális munkát ajánlanak, az "idős, beteg vagy éppen fogyatékkal élő embereknek, akiket Németországba csábítanak." A valóság azonban teljesen másképp néz ki. A bandák tagjai koldulásra kényszerítik áldozataikat, az összekéregetett pénzt és személyes dokumentumaikat pedig elveszik - áll a BKA jelentésében. Néhányuk a fizikai erőszaktől sem riad vissza. A koldusok általában a "szabad ég alatt, sátrakban vagy gépjárművekben" éjszakáznak.

Németországban ezidáig nem zajlott nyomozás hasonló ügyben, különösen azért mert 2016. októbere óta nyílik csak lehetősége a rendőrségnek a kizsákmányolás ezen speciális formáját mint emberkereskedelmet felderíteni. A koldulás ugyanis önmagában nem számít bűncselekménynek.

Bettler Koldus - Bettler (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen