hirdetés
Nemzetközi

Abgasmessung: Porsche Panamera zehnmal sauberer als Renault-Kleinwagen

A Porsche Panamera 10x kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint a Renault kisautója

Die Zeitschrift "Auto Motor & Sport" misst seit 2016 Abgase von Autos im realen Straßenverkehr, wie das ab 2017 auch bei offiziellen Verbrauchsmessungen geschehen soll. Bei einem Renault mit Dieselmotor kamen dabei sehr schlechte Werte ans Licht.
hirdetés

Az "Autó, Motor és Sport" magazin, 2016 óta méri az autók károsanyag kibocsátását valós városi környezetben. A legutóbbi vizsgálat vegyes eredményeket és néhány meglepetést is tartogatott.

A magazin az "Emissions Analytics" Intézettel együttműködve rendszeresen, de próbaszerűen választ ki Nagy-Britannia területéről gépjárműveket, hogy azok károsanyag kibocsátását, valós forgalomban tesztelje. A mérések eredményeit közvetlenül a kipufogóból, vezetés közben nyerik.

A teszten legrosszabbul a 1.4-es, dízel motoros Renault Captur szerepelt, 1336 mg nitrogén-oxid (NOx) kibocsátásával, amely 17x magasabb, mint az Euro-6 megengedett, laboratóriumi 80mg-os határértéke.

Összehasonlításképpen, a 420 lóerős, V8-as, dízel Porsche Panamera NOx kibocsátása mindösszesen 121 mg/km.

A teszten jól szerepelt az Audi A5 2.0 TDI (200mg/km) és a BMW 320c xDrive (226mg/km) is, habár ezek is több mint kétszeresével lépték át a megengedett értéket.

Az autógyártók természetesen nem ismerik el az "Autó, Motor és Sport" magazin teszt eredményeit. A Volkswagen például bírósági eljárás keretében vonta kétségbe az értékek valószínűségét, a vizsgálatot pedig megbízhatatlannak és irrelevánsnak titulálta.

Porsche Panamera 4S Diesel orsche Panamera 4S Diesel - orsche Panamera 4S Diesel (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen