hirdetés
Nemzetközi

СМИ анонсировали оглашение доклада о «вмешательстве России» в выборы США

A sajtó bejelentette az orosz hackertámadásról szóló dokumentum publikálását

Разведка США завершила работу над секретным докладом о вмешательстве в выборы, узнал телеканал ABC News. Бараку Обаме, как ожидается, его представят уже в четверг во второй половине дня
hirdetés

Az USA titkosszolgálata befejezte azt a jelentést, mely az orosz hackerek amerikai elnökválasztásba való beavatkozását tárja fel, adta közre az ABC News. A jelentést már csütörtök délután Barack Obama elé terjeszthetik.

A titkos dokumentumot várakozások szerint csak pénteken mutatják be Donald Trumpnak. Mindkét találkozót az amerikai titkosszolgálat vezetői fogják tartani, beleértve a CIA-t és az FBI-t.

Eddigi beszámolókból az derült ki, hogy a jelentés tartalmával a nagyközönség legkorábban jövő hétfőn ismerkedhet meg, amikor is azt hivatalosan is a kongresszus elé terjesztik.

Ahogy azt már korábban a CIA vezetője John Brennan bejelentette, a dokumentumok kizárólag Oroszország kibertámadásit fogják részletezni, más ország szerepére nem térnek ki benne. Brennan szavai szerint ez egy „mindent átfogó és kimerítő jelentés” lesz arról, hogy orosz részről milyen hacker beavatkozások történtek az elnökválasztás idején.

„A jelentés arról fog szólni, mit és hogyan hajtott végre Oroszország az amerikai elnökválasztások alatt, hogy avatkozott bele politikai folyamatainkba, és mi erről hogy szereztünk tudomást,” – nyilatkozta Brennan.

A tegnapi napon Donald Trump saját Twitter oldalán „nagyon furcsának” nevezte azt a tényt, hogy a dokumentumok prezentálását péntekre halasztották.

„Úgy látszik, több időre van szükségük, hogy előkészítsék az ügyet. Nagyon furcsa!” – olvasható Trump twittei között.

hackertámadás A kép illusztráció (Forrás: https://riafan.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen