hirdetés
Nemzetközi

Queen 'nearly shot' by Buckingham Palace guard while on a late night walk

„Majdnem lelőtték” a királynőt

It is one of the perks of being a member of the archaic hereditary UK monarchy that you have armed guards watching over you at all hours. But that apparently almost backfired for the Queen when she decided to take a late-night walk around the palace grounds and came close to being shot.
hirdetés

II. Erzsébet brit királynő egy esti sétára indult, amelyről visszatérve kellemetlen meglepetést okozott az egyik fegyveres őrnek, és alighanem magának is. A palota körül tett ugyanis egy rövid sétát, amelyről visszatérve az egyik őr állítása szerint „majdnem lelőtte”. Az eset még régebben történt, de csak most mesélte el az egykori őr.

A 90 éves királynő időről-időre kisebb alvásproblémával küzd, így aztán olykor előfordult, hogy kabátot vett, és akár a késő esti órákban is egy kis sétára indult – mondta a The Times-nak egy volt őre.

Egy ilyen éjjeli (illetve, már hajnali) órában történt az is, hogy az érintett őr a palota körül járőrözött, amikor hirtelen egy alakot látott kirajzolódni a sötétben. Mivel úgy vélte, hogy akár egy veszélyes behatoló is lehet az illető, ezért rákiáltott, hogy „Ki az?”. Legnagyobb meglepetésére azonban a hajnali három órai „betolakodó” Erzsébet királynő volt.

„A fészkes fenébe is, Felség, majdnem lelőttem” – mondta meglepetésében.

Mivel azonban eszébe ötlött, hogy feltehetőleg nem ebben a hangnemben kellett volna ezt közölnie a királynővel, a The Times-nak azt mondta, hogy felkészült rá, hogy leszidják ezért.

A királynő azonban vállalta a felelősséget azért, mert ilyen kellemetlen helyzetbe hozta az őrt, sőt ígéretet tett rá, hogy legközelebb előzőleg értesíti is őt, hogy „ne kelljen lelőnie”. Az eset egyébként feltehetően a hivatalos rezidencián, a Buckingham-palotánál történt.

2013-ban András yorki herceget szintén betolakodónak nézték, és fegyveres rendőrök vették körbe, miközben a parkban sétált. A rendőrök végül elnézést kértek a hercegtől, amikor észre vették, hogy nem egy betolakodóval volt dolguk. Ekkor azért volt nagy a készültség, mert a megelőző napokban több alkalommal is lehetséges veszélyforrásokra lettek figyelmesek.

Augusztusban egy 22 éves férfit vettek őrizetbe hajnali négy óra körül, aki átmászott a biztonsági kerítésen – a biztonsági kamerák felvételén figyeltek rá fel az őrök. Májusban pedig egy 41 éves, Denis Hennessy nevű személy mászott át a szögesdrót kerítésen, és mintegy tíz percen keresztül a palota terültén tartózkodott, miközben Erzsébet királynő mellett Fülöp herceg és András herceg is bent tartózkodtak.

2013-ban pedig egy ember átugrott a kerítésen, és este tíz órakor találtak rá az épületben – amelyben azonban ekkor a királyi család egyetlen tagja sem tartózkodott.

II. Erzsébet királynő „Majdnem lelőtték” a királynőt / The Queen was 'nearly shot' by a guard (Forrás: huffingtonpost.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen