hirdetés
Nemzetközi

Objekt 2016 WF9 rauscht Richtung Erde - doch Experten haben keine Ahnung, was es ist

A 2016 WF9 nevű objektum a Föld felé száguld - a szakértőknek egyenlőre fogalmuk sincs mi lehet az

Am 25. Februar wird Objekt 2016 WF9 an der Erde vorbeirauschen. Erst im November wurde der mysteriöse Brocken von Nasa-Wissenschaftlern entdeckt und hat seither für Verwirrung gesorgt. Denn die Abteilung für Asteroiden und Kometen hat keine Ahnung, um was es sich bei dem Objekt eigentlich handelt.
hirdetés

Február 25-én, a 2016 WF9 névre hallgató titokzatos objektum földközelbe ér. A NASA aszteroidákat és üstökösöket kutató részlegnek tudósai csak novemberben fedezték fel közeledtét és azóta sincs fogalmuk, mi is lehet valójában.

A NASA tudósai titokzatos objektumot fedeztek fel a Naprendszerben, amelynek a 2016 WF9 nevet adták. A test valószínűleg 0,5-1 km széles és február 25-én, 51 millió kilóméter távolságra suhan el a Föld mellett, mielőtt távozik a Naprendszerből.

Ami igazán különlegessé teszi, hogy egyenlőre nem tisztázott, aszteroidáról vagy üstökösről van-e szó. A test maga meglehetősen sötét és alig tükrözi vissza a fényt. Ezek üstökösökre utaló jelek, ugyanakkor a 2016 WF9 esetében hiányzik a jellegzetes por és gázfelhő.

James Bauer, a NASA Jet Propulsion Laboratory űrközpontjának helyettes kutatásvezetője szerint, a 2016 WF9-nek üstökös eredete lehet. Bauer úgy gondolja, az égitest talán idővel elvesztette illékony anyagai többségét, vagy
az üstökösre utaló gázok nem a felszínén, hanem a belsejében vannak.

A NASA tudósai legalább egy valamiben biztosak, méghozzá abban, hogy nem jelent veszélyt bolygónkra.

Objekt 2016 WF9 A 2016 WF9 objektum - Objekt 2016 WF9 (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen