hirdetés
Nemzetközi

СМИ раскрыли детали доклада о «вмешательстве России» в выборы США

Nyilvánosságra hozták az „orosz hackertámadásról” szóló jelentés részleteit

В доклад о якобы вмешательстве России в выборы США вошли сообщения чиновников с поздравлениями с победой Трампа, а также сведения о посредниках, которые передали WikiLeaks письма Демпартии, узнала The Washington Post
hirdetés

A The Washington Post-nak hála most már a nagy nyilvánosság számára is elérhetőek az állítólagos orosz beavatkozásról szóló titkos dokumentumok részletei. A jelentés 2008-tól kezdve taglalja Oroszország kibertámadásait.

Az amerikai titkosszolgálatok két dokumentumot készítettek elő: ezek közül az egyik – titkos, és egyelőre csak Barack Obama veheti szemügyre, a másik – a publikumnak szól, részleteivel később ismerkedhetünk meg.

A jelentésben a titkosszolgálat munkatársai azzal próbálják bizonyítani Moszkva beavatkozását az elnökválasztási folyamatba, hogy az orosz képviselők „ünnepelték” Donald Trump győzelmét. A jelentésben feltételezik, hogy ekkor nemcsak a republikánus jelölt győzelmének, hanem saját beavatkozásuk sikerének is örültek az orosz kollégák.

Ezen kívül a CIA és az FBI szerint megtalálta azokat a közvetítőket, akik állítólag a demokrata párttól ellopott információkat átadták a WikiLeaks oldalnak. Szerintük ezek az adatok „részben hozzásegítették Donald Trump-ot az elnöki címhez.”

A dokumentumokban különös figyelmet szenteltek az „orosz hackertámadások” lehetséges céljainak. Az amerikai titkosszolgálat szerint Oroszország eredetileg alá szerette volna ásni az amerikai polgárok választásokba vetett hitét. Majd idővel, ahogy látták, hogy Trump esélyei nőnek, megváltoztatták eredeti szándékukat, és az „elnöki címér folyó harcot Donald Trump javára próbálták eldönteni”, mivel a milliárdos külpolitikai céljai megegyeznek Moszkváéval.

A jelentés szerzői azt állítják, hogy több tárgyi bizonyíték is létezik, melyekkel a fenti állításokat alá tudják támasztani. Ennek ellenére a The Washington Post cikkében az olvasható, hogy a hackertámadásokról szóló dokumentumok nem a várt hatást váltották ki, és „nem bombaként robbantak a köztudatba.”

Az 50 oldalból álló jelentést hamarosan Donald Trump elé terjesztik, aki már korábban nem egyszer elmondta, hogy erős kétségei vannak a dokumentumok tartalmát illetően.

hackertámadás A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen