hirdetés
Nemzetközi

Fünf Festnahmen nach Brand in Flüchtlingsunterkunft nahe Paderborn

Öt embert vettek őrizetbe a paderborni menekültszálláson kitört tűzvész után

Nach dem Brand mit zahlreichen Verletzten in einer Flüchtlingsunterkunft in Ostwestfalen sind fünf Bewohner festgenommen worden. Sie stünden im Verdacht, an Matratzen gezündelt zu haben, sagte ein Sprecher der Bielefelder Polizei am frühen Freitagmorgen.
hirdetés

Öt személyt vettek őrizetbe a paderborni menekülttábor tűzesete kapcsán. A lakók nagy valószínűség szerint matracokat gyújtottak fel, számolt be erről a bielefeldi rendőrség szóvivője péntek reggel.

A Hövelhof-Staumühle-ben kialakult tűz következtében, 30 menekültet szállítottak kórházba, legtöbbjüket füst mérgezés gyanújával. Egy férfi súlyos sérülésekket szenvedett. A tűzoltók a helyszínen 24 embert részesítettek elsősegélyben, a lángokat csak estére sikerült teljesen eloltani.

A tűz délután 15:15 perckor ütött ki az egykori katonai laktanyában. Annak ellenére, hogy a tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az oltási munkálatokat, a lángokat csak estére sikerült megfékezni. A oltásban több mint 100 tűzoltó segédkezett, az épület azonban teljesen legégett.

A táborban krülbelül 500 menekült él, legtöbbjük nyugat-balkáni országból származik. A szakértők pénteken délután érkeztek a helyszínre, a vizsgálat jelenleg is folyik.

Brand in einer Flüchtlingsunterkunft Tűzvész a menekültszálláson - Brand in einer Flüchtlingsunterkunft (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen