hirdetés
Nemzetközi

WikiLeaks прокомментировал доклад США о «вмешательстве России» в выборы

A WikiLeaks kommentálta az USA „orosz hackertámadásokról” szóló jelentését

WikiLeaks назвал доклад разведки США о «вмешательстве России» в выборы основанным на «просмотре ТВ и чтении Twitter». Организация указала на «плохие источники» и «отсутствие доказательств»
hirdetés

A WikiLeaks portál szerint az amerikai titkosszolgálat dokumentumai az állítólagos „orosz beavatkozásról” az elnökválasztás folyamatába leginkább

„TV nézésen és Twitter olvasáson” alapulnak.

A szervezet idézte a jelentés egyes részeit, majd arra a megállapításra jutottak, hogy a szerkesztők sok esetben egyes Kreml-hez hű politikusok viselkedéseire és a média híreire alapozták vádjaikat. A WikiLeaks azt is kifogásolta, hogy a jelentés gyenge forrásokból építkezik és nem mutatnak fel semmilyen egyértelmű bizonyítékot, mely alátámasztaná állításaikat. Azt pedig kikérték maguknak, hogy bármi féle kapcsolatuk is lenne állami szervekkel.

Az amerikai titkosszolgálatok által publikált jelentés ugyanis azt feltételezi, hogy az elnökválasztás ideje alatt zajlott hackertámadásokat maga Vlagyimir Putyin rendelte el. Ezen kívül a dokumentumban az is olvasható, hogy az orosz RT tévécsatorna közvetlen kapcsolatban áll a WikiLeaks oldallal.

Moszkva a maga részéről úgy reagált a jelentésre, hogy szerintük

„a bizonyítékok ebben az esetben sem meggyőzőbbek, mint mikor az amerikai titkosszolgálat azt állította, hogy Saddam Hussein tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik.”

A Kreml-ben úgy fogalmaztak, hogy nem zárják ki, hogy a hackerek oroszok voltak, az viszont biztos, hogy a támadások nem állami szinten zajlottak, és nem az orosz parlament rendelte meg őket.

 

hacker támadások A kép illusztráció (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen