hirdetés
Nemzetközi

Nach Brexit: Starkoch Jamie Oliver muss mehrere Restaurants schließen

Brexit után: Jamie Oliver kénytelen több éttermét bezárni

Als Folge des Brexit-Votums will der britische Starkoch Jamie Oliver sechs Restaurants seiner Kette "Jamie's Italian" in Großbritannien schließen.
hirdetés

A Brexit-nek köszönhető a sztárséf, Jamie Oliver kénytelen a "Jamie's Italian" étteremláncának pár vendéglőjét Nagy-Brittanniában bezárni.

"Minden vendéglős tudja, hogy a piac a Brexit óta nehéz helyzetben van, a nyomás és a bizonytalanság pedig csak tovább növekedett az elmúlt időszakban." - mondta az étteremlánc vezetője, Simon Blagden pénteken.

Miután a britek múlt év júniusában szűk többséggel, de az EU-ból való kilépés mellett döntöttek, a Font az Euróval szemben erősen vesztett értékéből. Az import árucikkek - mint pl. az olasz specialitások - jellemzően sokkal drágábbak lettek.

A tervezett étterem bezárások hátterében a drágább összetevők mellett, a személyzet képzésének magasabb költsége és az ügyfélszám csökkenése áll, magyarázta Blagden.

A "Jamie's Italian" lánchoz jelenleg 42 db brit étterem és 36 db külföldi tartozik. A Nagy-Britanniában bezártak helyett Jamie Oliver Európa más országaiban kíván, partnereivel közösen 22 db új éttermet nyitni.

Jamie Oliver bei einer Kochvorführung in London Jamie Oliver egy főzőkurzoson Londonban - Jamie Oliver bei einer Kochvorführung in London (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen