hirdetés
Nemzetközi

Welche Branchen in Deutschland am besten bezahlen

Ezek az iparágak fizetnek a legjobban Németországban

Wie viel Geld jemand verdient, hängt meist von seiner Qualifikation ab. Doch es gibt einen anderen wichtigen Faktor: die Branche, in der jemand arbeitet. Eine umfassende Studie hat ermittelt: Maschinenbau-Firmen zahlen die höchsten Gehälter. Wer dagegen in einem Call-Center anheuert, liegt mit seinem Einkommen ganz am Ende.
hirdetés

Az, hogy ki mennyit keres, általában nagyban függ a megszerzett képesítéstől. Azonban van egy másik fontos tényező is: méghozzá, hogy melyik iparágban dolgozunk! Egy átfogó tanulmány szerint a mérnök cégek fizetik a legmagasabb béreket.

Az első helyen tehát a műszaki-mérnöki cégek állnak, ahol a fizetés szintje 125,2%-on áll, ami azt jelenti, hogy az iparág nem sajnálja alkalmazottaira a pénzt. A vizsgált szakmák között 25,2%-al több fizetést nyújt, mint amennyit átlagosan a többi. Ennek illusztrálása képpen vegyünk egy példát. Ha egy titkárnő átlagosan 4000 Eurot keres havonta, akkor egy műszaki-mérnök 5008 Eurot - legalábbis a tanulmány adatai alapján.

A beruházási javakkal foglalkozók keresnek a második legjobban, míg őket a harmadik helyen az orvostechnológiai iparágban dolgozók követik.

Majd őket sorjában a szoftver cégek, gyógyszeripari cégek, bankok, biotechnológiai cégek követik. A 17 vizsgált iparág közül a call-center vállalatok fizetnek a legrosszabbul. Tim Böger a "Compensation Partner" vezetője szerint az eltérő fizetési szinteknek egyértelmű oka van. "A különösen jövedelmező iparágak, rendkívül magas költségvetéssel rendelkeznek munkatársaik bérfizetésére. Ezzel ellentétben a kevésébé vonzó iparágak inkább fukarkodnak az alkalmazottakon."

Brutto-Netto-Bezüge Bruttó-nettó kereset - Brutto-Netto-Bezüge (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen