hirdetés
Nemzetközi

١٤ قتيلا بانفجار في بغداد تبناه تنظيم الدولة

Tizennégyen vesztették életüket egy bagdadi robbantásban

قالت مصادر أمنية عراقية إن 14 شخصا قتلوا ونحو خمسين آخرين جرحوا في تفجير "انتحاري" بواسطة شاحنة مفخخة وقع بمدينة الصدر في شرق العاصمة بغداد
hirdetés
Biztonsági források szerint tizennégyen vesztették életüket, ötvenen megsebesültek, valamint jelentős károk keletkeztek egy teherautóba rejtett bomba segítségével elkövetett öngyilkos merénylet során Bagdadban. 
A robbantás egy élelmiszert, zöldéget és gyümölcsöt árusító piacon történt, amely általában zsúfolásig van vásárlókkal és árusokkal. A rendőrség esetleges újabb támadásoktól tartva azonnal lezárta a területet és az odavezető utat. Állítólag egy katona felfigyelt a sofőrre, aki rendőri felszólításra nem volt hajlandó megállni, így a katona tüzet nyitott rá. A sofőr azonban azonnal felrobbantotta a kocsit a piac egyik bejáratánál, megsebesítve a katonát és az őt kísérő rendőrt.
Az akciót az Iszlám Állam vállalta magára, melynek nyilatkozata szerint a merénylet célpontja egy síita csoportosulás volt Bagdad keleti részén. A piac folyamatosan ki van téve az Iszlám Állam támadásainak. 
عراقيون تجمعوا عند موقع الانفجار بمدخل سوق الخضراوات بمدينة الصدر عراقيون تجمعوا عند موقع الانفجار بمدخل سوق الخضراوات بمدينة الصدر (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen