hirdetés
Nemzetközi

"Коммерсант" и "Ведомости": место России в умах американцев

Az oroszok helye az amerikaiak elméjében

В США отношение к России стало критерием патриотизма, пишет в первом выпуске нового года газета "Коммерсант": "Подготовка к смене власти в Белом доме, которая завершится 20 января инаугурацией избранного президента Дональда Трампа, привела к окончательному размежеванию по вопросу отношений с Россией".
hirdetés

Az utóbbi időben az USA kapcsolata Oroszországhoz a patriotizmus egyik fő kritériumává vált, írja a Kommerszant újság. Donald Trump beiktatására, és az elnökváltásra való készülődés, melyre január 20-án kerül sor a Fehér Házban, hivatalosan is éket vágott az amerikaiak között azt a kérdést illetően, hogy viszonyuljanak a jövőben Moszkvához.

Azoknak a táborát, akik az Oroszország elleni szigorúbb intézkedéseket és az újabb szankciók bevezetését sürgetik, Barack Obama, valamint adminisztrációs körére és a kongresszus nagy része teszi ki – beleértve, mint a demokrata, mind a republikánus politikusokat. Úgy látszik, Donald Trump és közvetlen köre az egyedüliek, akik az Oroszországgal való helyzet normalizálódására törekednek.

Az utóbbi hetek konfliktusai az orosz hackertámadások körül viszont arra késztethetik az új elnököt, hogy változtasson eddigi tervein, és korábbi ígéretén, miszerint szeretné rendezi a kapcsolatot Moszkvával. Ennek az egyik oka, hogy az állítólagos „orosz beavatkozás” miatt az oroszokhoz való ellenséges viszony lett a patriotizmus egyik fő kritériuma. Aki nem mond ellent az orosz hackereknek, az nem áll ki Amerika mellett. Ennek fényében nehéz lesz Trumpnak szoros barátságot kialakítani Vlagyimir Putyinnal és a Kremllel.

Alekszej Malasenko, a Moszkvai Tudományos Kutatóközpont tagja úgy véli, hogy az elnökválasztási kampány ideje alatt elhangzott ígéretek, és a valós politika között nagy különbség van:

„Washingtonban léteznek olyan hatalmi szálak, melyek korlátozni szeretnék Trump Oroszországgal való barátságát. A titkosszolgálat orosz beavatkozásról írt jelentésének politikai következményeit nem szabad túlgondolni. A két ország kapcsolata változik, de se jelentős javulásra, se romlásra nem lehet számítani.”

Oroszország A kép illusztráció (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen