hirdetés
Nemzetközi

В Калифорнии рухнула тысячелетняя секвойя, известная как Дерево-туннель

Kaliforniában ledőlt a híres óriásfenyő-alagút

В США упало одно из самых известных в стране деревьев - гигантская секвойя, известная как Pioneer Cabin Tree или Дерево-туннель. Свое название оно получило благодаря широкому туннелю, проделанному в стволе, через который мог проехал автомобиль.
hirdetés

Az Egyesült államokban Kaliforniában összedőlt a leghíresebb óriásfenyő-alagút, melyet csak Pioneer Cabin Tree néven ismertek. Nevét annak köszönheti, hogy törzsébe egy hatalmas alagutat vájtak, melyen keresztül nemcsak a túrázók, hanem az autók is könnyedén átférhettek.

A fenyő elpusztulásáról a park vezetőségének Facebook oldalán lehetett olvasni. A bejegyzésben az is elárulták, hogy a fa elpusztulását a hétvégén Kaliforniát sújtó erős vihar okozta, melyre nem volt példa az utóbbi 10 évben, írja a BBC.

„A fenyő számára a pusztító vihar túl erősnek bizonyult,”- írja a park igazgatósága posztjában, melyben publikáltak egy fotót az összeomlott alagútról is.

A felhasználók több mint 2600 kommentet hagytak a fáról szóló bejegyzés alatt. Néhányan megosztották saját képeiket, melyet az alagútban készítettek. Az órásfenyő már több mint 1000 éves volt. Az alagutat 1880-ban vájták a törzsébe, hogy több turistát vonzzanak a parkba. Néhány felhasználó szerint, ha nem csinálták volna meg az alagutat, akkor a fa törzse nem gyengült volna meg, és kibírta volna az erős széllökéseket.

óriásfenyő A kép illusztráció (Forrás: newsru.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen