Nemzetközi

George Lucas ouvrira son musée à Los Angeles pour un milliard de dollars

Egymilliárd dollárért nyitja meg múzeumát Los Angelesben George Lucas

Le créateur de Star Wars a finalement décidé de créer son musée de l'art narratif à Los Angeles. Ce projet titanesque d'un milliard de dollars abritera sa collection d'art et les objets provenant de ses tournages de films, notamment ceux de la saga Star Wars.

A Star Wars alkotója úgy döntött, hogy Los Angelesben hozza létre a narratív művészetet bemutató múzeumát. Az egymilliárd dolláros projekt keretében bemutatásra kerül a saját művészeti gyűjteménye mellett számos olyan tárgy, amely a különböző filmek, így a Star Wars forgatása során szerephez jutott.

Sokáig kérdéses volt, hogy San Franciscóra vagy inkább Los Angelesre esik-e majd George Lucas választása, ám végtére is az utóbbi helyszínt választotta a narratív művészetet bemutató múzeum helyszínéül. A projekt a város kiállítási központjában valósulhat meg, és a keretében a látogatók megismerhetik majd a filmekkel kapcsolatos művészi alkotásokat, de bizonyos tárgyak is bemutatásra kerülnek majd, amelyek a forgatásokon szerephez jutottak.

Most George Lucas alighanem nagy hasznát veszi a Disney-től a filmek folytatásáért kapott 4 milliárd dollárnak, hiszen a múzeum létrehozása a becslések szerint egymilliárd dollárba kerül majd, amelyet szinte teljes egészében George Lucas fizet.

MúzeumA Lucas Museum of Narrative art látványterve / Design du musée Lucas Museum of Narrative art (Forrás: newatlas.com)

A Los Angeles-i polgármester, Eric Garcetti közleményében megköszönte George Lucasnak és feleségének, hogy erre a városra esett a választásuk a tervezett beruházás kapcsán.

„Hiszek (George) Lucas múzeumának elképzelésében, és segítjük, amivel csak tudjuk. Tudom, hogy Los Angeles a tökéletes hely ahhoz, hogy biztosan a lehető legtöbb embert el lehessen érni” – mondta.

Hozzátette azt is, hogy a beruházással több ezer munkahely jöhet létre, és újabb turistákat is vonz majd a múzeum, akik látni szeretnék például Dart Vader maszkját, vagy Pierre-Auguste Renoir, illetve Norman Rockwell festményeit.

A beruházást szinte teljes egészében George Lucas finanszírozza, és úgy tervezi, hogy egy háromhektáros területen húzzák majd fel a hatalmas űrhajóra emlékeztető épületet. A múzeum épületét pedig nem más tervezi, mint Yansong Ma neves kínai dekonstruktivista építész.

A múzeum lehetséges helyszínei között szerepelt még San Francisco is, ahol a San Francisco-öböl területén, a Treasure Island nevű szigeten jöhetett volna létre a létesítmény. San Francisco közelében találhatóak a Lucasfilm által a Disney-nek eladott ingatlanok, valamint a híres Skywalker Ranch is.

George Lucas tervezett múzeuma Los Angelesben nyílik a Lucas Museum of Narrative Art / Le Lucas Museum of Narrative Art ouvrira à Los Angeles (Forrás: newatlas.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen