hirdetés
Nemzetközi

Обама попрощался: в одной фразе уходящий президент упомянул ИГИЛ, Россию и Китай

Obama elköszönt: búcsúbeszédében megemlítette az ISIS-t, Oroszországot és Kínát is

Барак Обама выступил со своей последней речью на посту президента. Для этого события он выбрал Чикаго. Именно там началась его политическая карьера. Обама поблагодарил всех граждан США за поддержку, а также перечислил свои основные достижения. По мнению Обамы, среди них — преодоление финансового кризиса, налаживание отношений с Кубой и Ираном, а также ликвидация Усамы бен Ладена.
hirdetés

Barack Obama Chicagoban utolsó beszédét mondta el elnökként. Obama megköszönte az összes amerikai állampolgárnak az eddigi támogatást, valamint felsorolta mindazt, amit elnöksége alatt sikerült véghez vinniük. Obama szerint eredményei között lehet említeni a gazdasági válság visszaszorítását, Kubával és Iránnal való kapcsolat rendezését, valamint Oszama Bin Laden kiiktatását is.

„Jogvédő szerveink hatékonyak és éberek. Elbántunk több ezer terroristával, beleértve Oszama Bin Ladent is, és jelenleg is harcokat folytatunk az Iszlám Állam ellen. Az ISIS hamarosan fel lesz számolva, és senki nincs biztonságba, aki Amerikát fenyegeti,” – mondta a volt elnök.

Ezen kívül Obama kijelentette, hogy a világrendet „iszlám fanatikusok és megrettent diktátorok fenyegetik”. Elmondása szerint az USA-nak állhatatosan kell követni saját elveit, hogy hatékonyan tudjon harcolni ellenfeleivel.

„Az ISIS ártatlanokat próbál meggyilkolni…. Ellenfeleink, olyanok, mint Oroszország vagy Kína meg sem közelítik a mi világban gyakorolt befolyásunkat. Egészen addig vagyunk erősek, amíg kiállunk amellett, amiben hiszünk. Az elveink nélkül csak egy újabb nagy ország lennénk, aki a kisebbeket ijesztgeti.”

A megválasztott amerikai elnök Donald Trump beiktatására január 20-án kerül sor. Obama szerint a hatalomátadási folyamat sikeresen és zökkenőmentesen zajlik.

Barack Obama A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen