hirdetés
Nemzetközi

Отношения с Россией и лживые СМИ: что сказал Трамп на первой пресс-конференции

Oroszországgal való kapcsolat és a hazug média: mit mondott Trump első sajtókonferenciáján

Дональд Трамп провел свою первую пресс-конференцию после победы на президентских выборах. Причем во вступительном слове говорил он, в основном, о внутренней политике США. Ну а вопросы журналистов касались по большей части России. В частности, Трамп заявил, что сотрудничество с нашей страной необходимо для победы над терроризмом.
hirdetés

Donald Trump megtartotta első sajtó konferenciáját az amerikai elnökválasztásokon aratott győzelme óta. Beszédének bevezető részében az USA belpolitikáját taglalta. Majd az újságírók legtöbb kérdése az orosz-amerikai kapcsolatokra irányult. Trump szerint, a Moszkvával való együttműködés elkerülhetetlen, ha győzelmet szeretnének aratni a terrorizmus felett.

„Oroszország sokkal jobban fogja tisztelni Amerikát akkor, ha én vezetem az országot,- nyilatkozta Trump. – Én ezt így gondolom, és ebben bízom. Lehet, hogy ez nem fog megtörténni, de én felajánlom nekik az „újraindítás” gombot, és ha akarják, akkor majd megnyomják.”

Donald Trump szerint az Oroszországgal való szörnyű kapcsolaton változtatni kell, ha győzni szeretnének a terrorizmus ellen, mivel jelenleg az ISIS az egyes számú probléma. Az elnök viszont azt is kihangsúlyozta, ha kell, akkor szigorú is tud lenni a Kremllel, de egyelőre nem siet támogatni az oroszellenes szankciókat.

Trump felszólalt a médiában megjelent őt ért rágalmazások ellen is.

„Nagy szégyen, hogy az információk – hazug információk – közzé lettek téve a BuzzFeed-en, ahol egy halom szemetet publikáltak rólam. Úgy gondolom, komoly következményekre számíthatnak a jövőben. A CNN a maga részéről pedig mindent megtett, hogy felfújja ezt a lejárató históriát,” – nyilatkozta az elnök.

Trump kijelentése után a riporterek közül hirtelen előkerült a CNN egyik munkatársa:

„- Mivel Ön ránk támad, feltehetek egy kérdést?

-       Igen, tegye fel. Nem, ne Ön!

-       Adna nekünk egy esélyt?

-       Nem. Az Önök szervezete szörnyű.

-       Uram! Uram!

-       Nem engedem, hogy kérdést tegyen fel, mivel a maguk tévéje hazug.

-       Elnök Úr, ezt így nem lehet!”

Donald Trump A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen