hirdetés
Nemzetközi

детей за рубежом научат русскому языку приложением «Смешариков»

A külföldi gyerekeket orosz mesehősök segítségével tanítják oroszra

Министерство образования и науки и Институт русского языка им. А.С. Пушкина разрабатывают интерактивные обучающие игры для детей и подростков, которые изучают русский язык. Об этом RT рассказала ректор института Маргарита Русецкая. Среди инициатив — создание игры по мотивам известного мультфильма «Смешарики».
hirdetés

Az orosz oktatásügyi miniszter és az orosz nyelv megőrzésével foglalkozó Puskin Intézet egy olyan interaktív tanulóprogramot dolgoztak ki, melynek segítségével külföldi gyerekek könnyedén elsajátíthatják az orosz nyelv alapjait. Az alkalmazás alapjául többek között a Kikoriki (oroszul: Смешарики a szerk.) című rajfilmet használták.

A Puskin Intézet rektora elmondta, hogy a nyelvtanuló játék kidolgozása már az utolsó fázisnál tart, ezért egyelőre még csak a béta verzió elérhető.

A program egy 3D virtuális orosz nyelvi világba vezeti az felhasználókat. Azok a gyerekek, akik először használják a játékot, kezdetben le tudják ellenőrizni, milyen szinten van a nyelvi tudásuk, majd ezután választhatnak, milyen területtel szeretnének közelebbről megismerkedni: nyelvvel, kultúrával vagy irodalommal.

A programba több mint 30 kisebb játékot építettek bele. Az alkalmazás olyan híres orosz rajzfilmek figuráit  használta fel, mint a „Cseburaska” a „Kikoriki” vagy a „No, megállj csak!”. Az alkalmazás várhatóan február 21-én kerül hivatalosan is forgalomba. A dátumválasztás nem véletlen: Oroszországban ekkor ünneplik az „orosz nyelv napját”.

A játék fejlesztői úgy nyilatkoztak, hogy egyes leckékben a „Kikoriki” orosz rajzfilm jeleneteiből válogattak, és azok segítségével próbálják megértetni a gyerekekkel az orosz nyelvi fordulatok jelentését és azok gyakorlati használatát. A projekt befektetői és tervezői úgy vélik, hogy a program „sokat ígérő” lehet azoknak a külföldön élő fiataloknak, akik közelebbről meg szeretnének ismerkedni az orosz nyelvvel.

alkalmazás A kép illusztráció (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen