Nemzetközi

Kuwait hangs seven, including royal, in mass execution

Kivégeztek hét elítéltet Kuvaitban

Kuwait has hanged seven prisoners, including a royal family member, according to a statement carried by the state-run KUNA news agency. The hangings on Wednesday were the first executions in the oil-rich Gulf state since mid-2013.

Kuvaitban kivégeztek hét elítéltet, közöttük az uralkodó család egy tagját – derült ki egy, az állami KUNA hírügynökség által idézett közleményből.

A szerdai napon történt akasztások 2013 óta az elsők voltak a közel-keleti országban. A kivégzettek között volt két kuvaiti, két egyiptomi, egy bangladesi, egy Fülöp-szigeteki és egy etiópiai személy is, akik ellen a vád többek között emberölés, emberölés kísérlete, nemi erőszak, illetve emberrablás volt.

A kuvaiti kormány megnevezte az uralkodó család kivégzett tagját is, aki ellen előre kitervelt gyilkosság és lőfegyver illegális birtoklása voltak a vádak. Egy másik kuvaiti személyt pedig azért ítéltek halálra, mert meggyújtott egy sátrat 2009-ben egy esküvőn, ahol ennek következtében 57 ember, közöttük nők és gyerekek haltak meg. A nő bosszúból gyújtott tüzet az esküvőn azért, mert a férje egy második feleséget is elvett.

A Fülöp-szigeteki és az etiópiai nőket pedig azért végezték ki, mert a vádak szerint két – egymással nem összefüggő – eset során megölték az alkalmazóik családtagjait. A két egyiptomit pedig szintén előre kitervelt gyilkosság miatt végezték ki, a bangladesi személy ellen pedig emberrablás és nemi erőszak volt a vád.

A Fülöp-szigeteki hatóságok korábban azonosították a halálra ítélt állampolgárt, aki ellen az volt a vád, hogy megölte az alkalmazójának 22 éves lányát 2007-ben. Az ABS-CBN televíziónak Charles Jose, a külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a Fülöp-szigeteki kormány „diplomáciai, politikai és vallásos csatornákon is” próbálta elérni, hogy szabadon engedjék a nőt.

A Fülöp-szigeteki nő testvére az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy szerdán reggel felhívta őt a húga, és sírva tudatta vele, hogy ki fogják végezni. A bátyjától azt kérte, hogy vigyázzon a két gyermekére.

Egy másik interjúban, amelyet a Fülöp-szigeteki Inquirier nevű lap készített, az olvasható, hogy a nő testvérét „sokként érte” a kivégzés híre, ugyanis arra számított, hogy a húga hamarosan hazatérhet. Állítása szerint a húga ártatlan volt.

A legutóbbi ismert kivégzéseket 2013-ban hajtották végre Kuvaitban, amikor három személyt akasztottak fel – közöttük egy szaúdi és egy pakisztáni, valamint egy, az emirátusban állampolgársággal nem rendelkező férfit.

Kötél A kép illusztráció (Forrás: anonkun.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen