hirdetés
Nemzetközi

ضغوطات أميركية لحذف العراق من حظر السفر

Irak lekerülhet az USA beutazási tilalmi listájáról

Ez év január 27-én hozta meg az Amerikai Egyesült Államok azt a rendeletet, amely Irak, Irán, Líbia, Szomália, Szudán, Szíria és Jemen polgárai számára átmenetileg tiltja a belépést az ország területére. A bevándorlást szabályozó rendeletből előreláthatóan törölni fogják Irakot, miután a védelmi minisztérium és a külügyminisztérium nyomást gyakorolt a Fehér Házra, hogy gondolja át újra Irak helyzetét, különösen az Iszlám Àllam ellen folytatott harc tekintetében. Az amerikai védelmi miniszter, a külügyminiszter, valamint az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó és a belbiztonsági felelős külön-külön kérték Trumpot, hogy vegye le Irakot a beutazási tilalom alá helyezett országok listájáról az ott folyó amerikai katonai hadműveletek és civil akciók miatt. Jelenleg mintegy 5200 amerikai katona állomásozik Irakban, hogy segítsen visszanyerni az Iszlám Állam kezén lévő utolsó bástyát, Moszult. A legújabb információk szerint a rendeletet felülvizsgálják, és Irakot a következő napokban törölni fogják a belépési tilalom alatt lévő országok listájáról. A módosított rendelet várhatóan már hétfőn elkészül, és lehetséges, hogy további kivételt tesz az említett hét muszlim ország azon polgáraival is, akiknek érvényes belépő vízumuk vagy állandó tartózkodási engedélyük van. Továbbá várható, hogy az előző határozattal szemben, amely kivételt tett a keresztény menekültekkel, a módosított változat nem fog különbséget tenni vallás alapján.
نقلت وكالة أسوشيتد برس عن مسؤولين أميركيين أن قرار الحظر الأميركي الجديد بشأن الهجرة سيحذف العراق من قائمة الدول المحظورة
hirdetés
 

 

ترمب عقب إلقائه خطابا أمام الكونغرس ترمب عقب إلقائه خطابا أمام الكونغرس (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen